25 / 04 / 2024

İsveçten türk müteahhitlerine çağrı

İsveçten türk müteahhitlerine çağrı

Dünyaca ünlü İKEA ve H&M gibi markaların Türkiye’den ithalatının ihracatından daha fazla olduğunu belirten İsveç Büyükelçisi Lars Wahlaund, ülkedeki 250 bin rezidans inşaası projesinin Türk müteahhitler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Türk müteahhitler 2003'ten bugüne 131 ülkede 458,4 milyar dolarlık is üstlendi!

Türk müteahhitler, 2003'ten beri toplam 131 ülkede 458,4 milyar dolar değere sahip 11 bin 273 proje üstlenildi. 

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Türk müteahhitlerine Libya çağrısı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitlerine Libya çağrısında bulundu. Buna göre; Libya'nın yeniden yapılanmasında Türk müteahhitlik firmaları önemli rol üstlenecek...

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Özbekistan temaslarında bulunan heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kamu- özel işbirliği (KÖİ) projelerinde kazandıkları tecrübeyi paylaşmak üzere Özbek yetkilileri Türkiye’ye davet etti.

Türk müteahhitlerin Maraş heyecanı!

KKTC’nin 1974’ten beri kapalı olan Maraş kenti yerleşim ve imara bugün açılıyor. Türk müteahhitler bölgenin yeniden inşasında bulunma planları yaparken, hukuki zeminin oluşturulmasını ve uygulama modelinin de belli olmasını bekliyor.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ''Özbekistan'da birçok Türk müteahhitlik şirketi faaliyette bulunuyor. Onların yanında müşavirlik firmalarının da hizmet vermesini istiyoruz'' dedi.

Irak, Türk müteahhitlerine borcunu ödemeye başlıyor!

Irak’tan alacaklarını tahsil edemeyen Türk iş adamlarına müjdeli haber geldi. Irak hükümeti, Kürt Bölgesi’nin borçlarının ödenmesi için 100 milyon dolar tahsis etti..

Türk müteahhitlerine Senegal’den yatırım daveti!

Senegal Büyükelçiliği Müsteşarı ve İktisadi Ofis Şefi Cheikh Diallo, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Diallo, Türk müteahhitlik firmalarını Senegal'e yatırıma davet etti.

Eximbank'tan Türk müteahhitlerine hazine garantili destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank'ın birçok ülkede yapılacak projelerde Türk müteahhitlerini bu şekilde hazine garantili olarak destekleyebileceğini vurguladı.

Katar'daki Türk müteahhitlerine öncelik tanınacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk müteahhitlerine müjdeyi verdi. Davutoğlu, 2020 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için 20 milyar dolar yatırım yapacak olan Katar'ın Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını açıkladı.

Katar, Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacak!

Katar ziyareti sırasında soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türk müteahhitlerine müjdeyi verdi. Davutoğlu, 2020 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için 20 milyar dolar yatırım yapacak olan Katar’ın Türk müteahhitlerine öncelik tanıyacağını açıkladı.

İsveçten türk müteahhitlerine çağrı Haberi

İsveçten türk müteahhitlerine çağrı

İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, Türkiye’nin mevcut vergi sisteminin, dünyanın üretim merkezi olmasını engellediğini belirterek, bunun gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Dünyaca ünlü IKEA ve H&M gibi markaların Türkiye’den ithalatının ihracatından daha fazla olduğunu belirten Wahlund, ülkedeki 250 bin rezidans inşaası projesinin Türk müteahhitler için bir fırsat olduğunu aktardı. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Büyükelçi Lars Wahlaund, Ankara Temsilcimiz Ferit B. Parlak ve arkadaşımız Gül Taştı’nın sorularını...