20 / 04 / 2024

işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar

işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, taşınmazın sahibi değil; kullanıcısı oluyor. Örneğin işyerinde kiracı olması durumunda, çevre temizlik vergisi kiracı tarafından ödeniyor. Peki, 2015 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

İşyeri çevre temizlik vergisi beyannamesi!

Çevre temizlik vergisi, için öncelikle yeni işyeri sahiplerinin belediyeye vergi beyanı vermesi gerekiyor. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte işyeri çevre temizlik vergisi beyannamesi örneği..

Çevre ve temizlik vergisi ne kadar?

Konut ve işyerleri adına ödenmesi gereken çevre ve temizlik vergisi ne kadar? Çevre ve temizlik vergisini kimler ödemekle yükümlü? İşte çevre ve temizlik vergisi oranları ve yükümlüleri...

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi!

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyeleri dışı olmak üzere iki farklı şekilde hesaplanıyor. Çevre temizlik vergisi tutarları haberimizde yer alıyor...

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin yılda iki kere vergi ödemesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

İşyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

İşyeri çevre temizlik vergisi borçları için ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor!

2017 yılı konut ve işyerleri için çevre temizlik vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergide 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor..

İşyeri, Çevre Temizlik ve Emlak Vergisinde son gün ne zaman?

Bilecik Belediyesi İşyeri, Çevre Temizlik ve Emlak Vergisi ödemelerinde resmi olarak son tarihi açıkladı.

2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Belediyeye ödenen vergiler arasında işyeri çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Sur Yanık Çarşı'daki 400 iş yeri yenileniyor!

Diyarbakır Sur Yanık Çarşı'daki 400 iş yeri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında tarihi dokuya uygun yenileniyor.

2017 çevre temizlik vergisi grup ve dereceleri!

1 Mart 2017 tarihi itibariyle çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başlıyor. Kimin ne kadar vergi ödeyeceği 2017 çevre temizlik vergisi grup ve derecelerine göre belirleniyor..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. 2015 yılı vergi takvimine göre, çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün kaldı..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 30 Kasım'da sona erecek çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün bulunuyor..

işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar Haberi

işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar


2015 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Belediyenin sunduğu temizlik hizmetine karşılık olarak ödenen çevre temizlik vergisinin mükellefi, taşınmazın sahibi değil; kullanıcısı oluyor.


Örneğin işyerinde kiracı olması durumunda, çevre temizlik vergisi kiracı tarafından ödeniyor.


Çevre temizlik vergisi, senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacaktır.  Peki, 2015 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?


Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1. Grup

1. Derece 2.500

2. Derece...