25 / 04 / 2024

işyeri çöp vergisi

işyeri çöp vergisi

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi halk arasında çöp vergisi olarak biliniyor. Peki, çöp vergisi PTT ile ödenir mi?

İşyeri çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nasıl ödenir? İşyeri çöp vergisini kim öder?

İşyeri çöp vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Peki, 2015 yılı için işyeri çöp vergisi ne kadar?

Konutlarda çöp vergisi!

Çöp vergisi uygulama ve ödeme işlemleri işyerinde ve konutlarda farklı şekilde hesaplanıyor ve ödeniyor. Peki, konutlarda çöp vergisi nasıl hesaplanır?

İşyeri çöp vergisi nereye ödenir?

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi, mesken, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nereye ödenir?

İşyeri çöp vergisi hesaplama 2015!

Belediye gelirleri arasında işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çöp vergisi de bulunuyor. Peki, iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi nasıl hesaplanır? İşte işyeri çöp vergisi hesaplama 2015..

Çöp vergisi 2014!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen Çevre temizlik vergisi yılın belli dönemlerinde iş yeri, konut ve diğer binaların kullanıcılarından alınıyor. İşte çöp vergisi 2014 bilgileri...

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri emlak vergisi 2021!

İş yeri sahipleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2021...

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

İş yeri emlak vergisi 2020!

İş yeri sahipleri 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2020 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2020...

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin yılda iki kere vergi ödemesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.

İş yeri emlak vergisi 2019!

İş yeri sahipleri 2019 yılı içerisinde ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2019 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2019...

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

işyeri çöp vergisi Haberi

işyeri çöp vergisi

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi halk arasında çöp vergisi olarak biliniyor. Yalnız konut ve işyerleri için ödenen bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor.


Taşınmazın sahibi değil, kullanıcısı bu vergiyi ödüyor. Buna göre kiracılar çöp vergisinin mükellefi olabiliyor.


Boş olan yapılar vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. 


Çevre temizlik vergisi konut ve işyerlerinde farklı ödeniyor. Konutta su faturasına yansıtılan bu vergi, işyerinde iki taksitte belediyeye ödeniyor.


Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Peki, Çöp vergisi PTT ile ödenir mi?


PTT ile ödeme..

Anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamaları PTT ile yapılabiliyor. Yapılan işlemlerde müşteriden 1 TL işlem ücreti alınıyor.


Çöp vergisi ödemek için neler gerekli?



Işıl Seren...