25 / 04 / 2024

İşyeri kira kontratı damga vergisi oranı

İşyeri kira kontratı damga vergisi oranı

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Miras taksim sözleşmesi damga vergisi!

Miras vergisi mirası kabul ettikten sonra kalan gayrimenkullerin tapusunu üzerinize geçirebilmeniz için veraset ve intikal vergisi adı altında ödenmesi gereken bir vergi oluyor. Miras taksim sözleşmesi damga vergisi 2013 oranı haberimizde...

İşyeri kira kontratı damga vergisi oranı!

İşyeri kira kontratı damga vergisi oranı 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yeni mevzuata göre güncellendi. Buna göre kira sözleşmesi damga vergisi oranı bin 1,89 olarak belirlendi...

İşyeri kira kontratı damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira kontratları için, devlete kira bedeli üzerinden belli bir oranda damga vergisi ödeniyor. Vergi ödemesi, işyeri kiralamaları için de geçerli. Peki, işyeri kira kontratı damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira kontratı örneği 2021 word indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2021 word indir....

Kira kontratı 2021!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında anlaşma yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2021...

Kira kontratı 2020!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında kontrat imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2020...

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı için gerekli belgeler!

Ev veya işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında sözleşme yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı esasları..

Kira kontratı örneği 2016!

Bir ev ya da işyeri kiralamak isteyen kimseler mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda sözleşme imzalayabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? İşte kira kontratı örneği 2016..

Kira kontratı fesih ihbarnamesi örneği!

Ev veya işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, ancak kanunda belirtilen durum ve zamanlarda feshedilebiliyor. Bu süreçte kiracıya verilecek kira kontratı fesih ihbarnamesi verilebiliyor. İşte kira kontratı fesih ihbarnamesi örne

Kira kontratı örneği dolu!

Ev ve işyeri kiralamalarında yapılan kira anlaşması için kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı yaparken bazı hususlara dikkat ediliyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? İşte kira kontratı örneği dolu..

Hisseli işyeri kira kontratı örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira kontratı nasıl yapılır? İşte hisseli işyeri kira kontratı örneği..

Kira kontratının feshi ihtarname örneği!

Kira sözleşmesi, mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Kira kontratı, kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira kontratının feshi ihtarname örneği..

Kira kontratı noter onayı gerekir mi?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, yazılı kira kontratı için noter onayı gerekir mi?

İşyeri kira kontratı damga vergisi oranı Haberi

İşyeri kira kontratı damga vergisi oranı

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması ve düzenlenen kağıdın hukuki sonuç doğuracak şekilde ilgili yerlere ibraz edilmesi koşullarının birlikte gerçekleşmesi halinde ödenen vergi oluyor.


Bu vergi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Aksi halde 2 nüsha olduğu kabul ediliyor. Ona göre vergi kesiliyor.


Kira sözleşmesinde yalnızca kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi; depozito tutarı ve kefalet şerhi içermemesi durumunda, kira sözleşmesi damga vergisinden istisna tutuluyor. 


Bunları içermesi halinde ise vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, işyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?


İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016:

2016 yılında uygulanacak damga vergisi oranları, Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59)...