25 / 04 / 2024

ivazsız ne demek

ivazsız ne demek

Tapu dairesinde gayrimenkul devirleri ivazsız bir şekilde de gerçekleşebiliyor. Peki ivazsız ne demektir? İvazsız intikal ne demektir? İvazsız intikal nasıl olur? İvazsız tapu intikali nasıl yapılır?

İvazsız intikal nedir?

7338 kanun numaralı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununa göre ivazıs intikal ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İvazsız intikal nedir, yanıtı...

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?

Kızılbük GYO hisselerine gelen tedbir kararından sonra vatandaşlar, hisseye tedbir kararı ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

Villa imarı ne demek?

Bir alanın imar izni ile ilgili bilgiler, imar durumu belgesinden görülebiliyor. Kimi alanlar, imar planlarında "Villa imarı" olarak gözüküyor. Peki, villa imarı ne demek? Villa imarlı arsa ne demek?

Bursa Mevlevihanesi gün yüzüne çıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tekke ve zaviyelerin kapatılmasının ardından kaderine terk edilen, daha sonra da yıkılıp yerine su depoları yapılan 400 yıllık Bursa Mevlevihanesini yeniden gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başladı.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Narlıdere Teras Gökyüzü ne zaman teslim?

İzmir İl'i Narlıdere İlçe'sinde yükselen proje Uzunyayla Group tarafından hayata geçiriliyor. Projede toplam toplam 91 adet daireden oluşuyor. Peki Narlıdere Teras Gökyüzü ne zaman teslim?

Sakarya Kafeler Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor!

Serdivan Kafeler Caddesi’nde başlatılan çalışmalarda sona geldiklerini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Bölgedeki 1. etap asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Caddeyi yeni yüzüne kavuşturuyoruz" dedi

Viraİstanbul Beylikdüzü ne zaman teslim?

Gül Proje imzasıyla İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirilen Viraİstanbul projesinde 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Peki, Viraİstanbul Beylikdüzü ne zaman teslim?

Beylikdüzü'ne iki yeni okul ve spor kompleksi müjdesi!

Beylikdüzü'nde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Açılış töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'ne iki yeni okul ile bir eğitim ve spor kompleksi kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Kahramanmaraş Ekinözü'ne mesire alanı inşa ediliyor!

Ekinözü’ne yapılmakta olan mesire alanında incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilçe belediyeleri ile koordineli çalışarak hizmetin en iyisini sunmaya gayret ettiklerini söyledi.

Vira İstanbul Beylikdüzü ne zaman teslim?

Vira İstanbul Beylikdüzü projesi 630 milyon TL yatırımla İstanbul Beylikdüzü Kavaklı'da yükseliyor. Peki Vira İstanbul Beylikdüzü ne zaman teslim?

ivazsız ne demek Haberi

ivazsız ne demek

İvazsız ne demek?

Kelime anlamı olarak "karşılık" manasına gelen ivaz, "bedel" anlamında da kullanılıyor. Tapuda gerçekleşen ivazsız intikal ise, bağış yoluyla veya herhangi bir tarzda olan ivazsız iktisapları ifade ediyor.


Veraset ve İntikal Kanununa göre şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer bir şahsa intikali veraset ve intikal vergisine tabi tutuluyor.


İvazsız intikale örnek..

Eşinizin bir gayrimenkul aldığını ve tapusunu sizin üzerinize yaptığını farz edelim. Bu durumda ivazsız bir intikal söz konusu oluyor. Ve bu intikal, veraset ve intikal vergisine tabi oluyor.


7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu kapsamında "İvazsız intikal nedir?" sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanmıştır;


“İvazsız intikal” tabiri; hibe yolu ile veya her hangi bir tarzda olan ivazsız...