20 / 04 / 2024

İzinli kenevir üretimi tarla satışı

İzinli kenevir üretimi tarla satışı

Tapucom kurucu ortağı Emre Erşahin yaptığı açıklamada “İzinli kenevir yetiştiriciliğinin tarla satışlarını hareketlendirdiğini gözlemliyoruz. Kenevir üretiminden elde edilen gelirle tarla yatırımının oldukça kısa sürelerde geri alınabildiğini söyleyebiliriz” dedi.

Almanya'da Şubat ayında inşaat üretimi yüzde 1 azaldı!

Almanya'da Şubat ayında tüketim malları üretimi yüzde 1,8 artarken, sanayi dışında, inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1 azalış görüldü.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi Ocak'ta yüzde 9.3 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) hazırlanan Mart 2020 Sektör Raporu sonuçları açıklandı. Rapora göre; inşaat malzemeleri üretimi 15 ay sonra ilk kez Ocak'ta arttı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ocak ayında yükseldi!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artış gösterdi.

Türkiye'nin ham çelik üretimi yüzde 17 arttı!

Türkiye'nin ham çelik üretimi, Ocak'ta geçen senenin aynı ayına göre yüzde 17,3 artışla 3 milyon ton seviyesinde gerçekleşti

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi aralıkta düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, 2019 yılının Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,1 azalma gösterdi...

Özyurtlar Holding, en çok konut üretimi yapan şirket ödülünü aldı!

Özyurtlar Holding, Real Estate Stars/ Gayrimenkul Liderleri Zirvesi’nde; “En çok konut üretimi yapan şirket” kategorisinde 1’inci oldu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "Sektöre yenilikçi ve prestijli projeleri kazandırmayı hedefliyoruz" dedi...

Sanayi üretimi yüzde 8,6 arttı!

Sanayi üretimi Aralık 2019'da yıllık bazda yüzde 8,6 artış gösterdi.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2019 yılının aralık ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 artış olmasını bekliyor.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi 2019 Kasım'da yüzde 0,7 arttı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre Euro Bölgesi'nde İnşaat üretimi 2019 Kasım ayında bir önce aya göre yüzde 0,7 artış gösterdi.

Sanayi üretimi yüzde 5,1 arttı!

Sanayi üretimi, Kasım 2019'da yıllık bazda yüzde 5,1 artış göstererek 118,9 oldu.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Ekim'de yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre; Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi arttı!

Sanayi üretimi eylül ayında aylık bazda yüzde 3,2, yıllık bazda ise yüzde 3,4artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Temmuz'da yüzde 0,7 düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

İzinli kenevir üretimi tarla satışı Haberi

İzinli kenevir üretimi tarla satışı

Kurulduğu günden bu yana geliştirmiş olduğu platform ve teknoloji sayesinde kurumsal satıcıların ekspertiz raporlu gayrimenkullerini hızla nakde çevirmesini sağlayan Tapucom, lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik izinli kenevir yetiştiriciliğinin serbest hale getirilmesinden sonra satılık tarla kategorisinde yaşanan hareketlenmeye dikkat çekti.

Kenevir üretimine büyük ilgi

Grand View Research raporuna göre, 36 ülkede üretimi yapılan endüstriyel kenevirin 2017'de 4 milyar dolar olan parasal büyüklüğünün 2025 yılında 11 milyar dolara çıkması bekleniyor. Dünyanın en büyük kenevir üreticileri ise ABD, Kanada, Çin, Hindistan, Japonya, Brezilya, Almanya, Fransa ve İngiltere şeklinde sıralanıyor. Kenevir; otomotiv, kozmetik, enerji, gıda, inşaat ve izolasyon gibi birçok sektörde geniş bir alanda hammadde olarak da kullanılabiliyor.

Güncellenen yönetmeliğe göre 19 kentte izin alınması şartıyla kenevir üretimine izin veriliyor. Bu gelişme paralelinde kenevir yetiştiriciliğine izin...