25 / 04 / 2024

izmir 20. Yapı Fuarı

izmir 20. Yapı Fuarı

27. Turkeybuild Ankara fuarında 28 bin 312 sektör temsilcisini ağırlayan Yapı Endüstri Merkezi (YEM) şimdi de İzmir'de düzenlenecek fuara odaklandı. 20. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir 6-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek...

İzmir'de imarlı arsa satılacak! İhalesi 20 Haziran'da yapılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, İzmir Torbalı'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 20 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir'deki yapılaşma ve kentsel dönüşümde deprem riski dikkate alınmalı!

Deprem Haftası sebebiyle bir ortaokulda düzenlenen deprem tatbikatına katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger deprem hakkında açıklamalar yaptı.

İzmir’in yapı stoku güvensiz mi?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun İzmir Şubesi tarafından, İzmir Deprem Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda İzmir'in yapı stoku masaya yatırıldı.

İzmir'in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminden sonra sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları hayata geçirmek için şehirde mevcut yapı stokunun envanterini çıkarılmasına karar verilmişti. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İzmir'de yapı ruhsatı başvurularına yeni düzen!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan imar yönetmeliği yürürlüğe alındı. "Daha Temiz, Daha Yeşil ve Engelsiz bir İzmir" meydana getirmek amacıyla tekrar düzenlemeler yapılan yönetmelikte önemli değişiklikler oldu. 

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

İzmir'de yapılan yeni konutlarda zemin sağlamlığı ön planda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de inşa edilen konutlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, yeni konutların inşasında binaların sağlamlığına ve zeminin özelliğine dikkat ettiklerini ifade etti.

İzmir'de yapımı süren raylı sistem projelerinde son durum ne?

İzmir'de yapımı devam eden raylı sistem projelerinde son durum ne? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve çalışmalardaki son durumu paylaştı.

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları TBMM'de!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

İzmir'in yapı envanteri çıkarılacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin yapı envanterinin çıkarılacağını belirterek,  “Depremin ardından gördük ki daha sert yamaç ve kayalık zeminlere kent kurulumu yapmalıyız” dedi.

İzmir'de yapı stoku acilen elden geçirilmeli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Depremi raporunu yayımladı. Raporda, "yapı stoku acilen elden geçirilmeli" denildi.

izmir 20. Yapı Fuarı Haberi

izmir 20. Yapı Fuarı

27. Turkeybuild Ankara fuarında 28 bin 312 sektör temsilcisini ağırlayan Yapı Endüstri Merkezi (YEM) şimdi de İzmir'de düzenlenecek fuara odaklandı. 20. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir 6-9 Kasım tarihleri arasında sektör profesyonellerini bir araya getirecek İzmir fuarında gelecekteki profesyoneller de ağırlanacak. YEM'in misafiri olarak davet edilen mimarlık ve mühendislik öğrencilerinden fuara yoğun ilgi olduğu kaydediliyor. 


19 bin 500 metrekare alanda 350'yi aşkın katlımcıyla kapılarını açacak olan fuarın ana temasını ise turizm oluşturacak. Turizm yapılarının yanı sıra yazlık konut yatırımları ve tadilat çalışmalarına yönelik binlerce ürün profesyonellerle buluşacak. 


Bugün...