19 / 04 / 2024

İzmir Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu

İzmir Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın İzmir'deki Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Yurdu açıldı. TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktutar: "Yurdun, kız öğrencilerimiz açısından önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyoruz" dedi.

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklentiler yıkıldı!

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nda tartışmalara neden olan eklentiler, tepkilerin ardından Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. 

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklenti gerginliği! 

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nın orijinal dokusunun bozulduğu iddiasıyla İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu suç duyurusu yaptı. 14 Ekim'de 2020'de yıkım kararı alınmasına rağmen yalı ile ilgili yıkım gerçekleşmedi.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Validebağ Konakları detaylı fiyat listesi!

Validebağ Konakları detaylı fiyat listesi haberimizde yer alıyor. 5’şer katlı toplam 319 konaktan oluşan proje Validebağ Korusuna, tarihi Adile Sultan Kasrına komşu konumuyla dikkat çekiyor. 

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla kentin önemli bir değerini daha gün ışığına çıkardı.

Emir Sultan Türbesi açılmayı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, restorasyonu tamamlanan Emir Sultan Türbesi ve Haziresi içerisinde yer alan mescidin amacına uygun olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Emir Sultan Türbesi’ni baştan sona restore etti. Bahçe içinde yer alan Derviş Evi’ne de canlı insan yüzlerinden kopyalanarak yapılan 15 heykel yerleştirdi.

İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü'nü de yapacaklarını söyledi.

İzmir'deki Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir'in fethinde şehit düşen ve halk arasında "Emir Sultan" adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin'in naaşının yer aldığı türbenin bahçesindeki mezarlık restore edildi.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı Emir Sultan Türbesi’nde, dönemin önemli kişilerine ait mezarların bulunduğu hazire kısmındaki restorasyon çalışmaları da tamamladı.

2006 yılında Adile Sultan Sarayı kültür merkezi olarak hizmete girecek!

Sultan Abdülmecid'in Kandilli sırtlarında Sarkis Balyan'a yaptırdığı Adile Sultan Sarayı, 2006 yılında 'Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı' adıyla yeni bir kültür merkezi olarak hizmete girecekmiş.

Validebağ Korusu otopark inşaatına soruşturma yolu!

İSTANBUL Mimarlar Odası, Üsküdar’daki Validebağ Korusu’ndaki inşaat faaliyetleri sürecinde, koru sınırları içindeki Adile Sultan Kasrı yanında otopark yapımına izin verenler hakkında Eylül ayında suç duyurusunda bulundu.

1991 yılında öğretmene sultan kasrı!

1991 yılında Validebağ Korusu içindeki Adile Sultan Kasrı restore edilerek öğretmen evi haline getirilmiş. Adile Sultan Kültür Merkezi adıyla açılacak olan öğretmen evinden öğretmenlerin dışında halk da yararlanabilecekmiş.

İzmir Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Haberi

İzmir Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Yurdun açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla TÜRGEV'in ATO Congresium'daki toplu yurt açılış töreni kapsamında telekonferans yöntemiyle yapıldı.


Açılış töreninde konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayraktutar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, öğrencilerin doğum gününü kutlama tebriğini ve sevgilerini iletti.


TÜRGEV'in İzmir'deki ilk yurdunun 400 öğrenci kapasiteli olduğunu, yurt sayısını artırmayı arzu ettiklerini belirten Bayraktutar, yurtta sadece konaklama hizmeti vermediklerini aynı zamanda atölyelerin, meslek eğitimlerinin, özel derslerin, seminerlerin olduğunu belirtti.


Burayı yurttan öte eğitim, yaşam merkezi olarak gördüklerini ifade eden Bayraktutar, "Kız öğrencilerimiz açısından önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanıyoruz. Heleki günümüzde bu kadar kadına şiddet gündeme gelirken burada güzel bir eğitim yuvası olacağı inancıyla İzmir'de ilk yurdumuzu açmış olduk. İnşallah İzmirli hayırseverlerin katkılarıyla devamı gelir" dedi.


Bornova Kaymakamı Kadri Canan ise Ege...