26 / 04 / 2024

izmir bornova Doğanlar Kilisesi

izmir bornova Doğanlar Kilisesi

İzmir Doğanlar Kilisesi yeniden doğdu. Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, harabe haline dönen Bornova’da yer alan Doğanlar Kilisesi’ni restore ederek ayağa kaldırdı.

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

İzmir Bornova'da 9.8 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

T.C. İzmir 14. İcra Dairesi, İzmir ili, Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 512 ada 1 parselde yer alan iş yeri ve arsasını 9 milyon 777 bin 700 TL'ye satıyor...

Bornova'da 9.7 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

İzmir 14. İcra Dairesi, Bornova ilçesi Doğanlar mahallesi'nde bulunan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 9 milyon 777 bin TL olarak belirlendi. 

Serdar Sandal'dan Rızabey ve Doğanlar apartmanları raporuyla ilgili açıklama!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yıkılan Rızabey ve Doğanlar apartmanları için Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi'ne ait raporların, bina yönetimlerinin talebi üzerine hazırlanmış, tavsiye niteliğinde raporlar olduğunu belirtti.

İzmir Bayraklı'daki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü?

İzmir Bayraklı Manavkuyu semtindeki Doğanlar Apartmanı’nın çökme anları, İzmir depreminin simge görüntüsü oldu. Peki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü? İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş açıkladı. 

Doğanlar Holding'ten inşaat sektörüne yeni yatırımlar!

Bu yılı 1,5 milyar TL ciro ile kapatmayı hedefleyen Doğanlar Yatırım Holding, iki yeni projeye hazırlanıyor. 2021'in ilk yarısında BioTrend'i halka arz edecek grubun başkanı Davut Doğan, gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kuracaklarını da söylüyor.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğanlar Yatırım Holding Senegal'de mobilya fabrikası kuracak!

Doğanlar Yatırım Holding, yurt dışında üretime dönük ilk adımı Senegal'den attı. 10 milyon dolar yatırımla Senegal'de mobilya tesisi kurduklarını anlatan Doğanlar Yatırım Holding Başkanı Davut Doğan, yıl sonunda üretime başlayacaklarını söylüyor...

Bornova'da 6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir İli, Bornova İlçesi, Doğanlar Mahallesi Karasulak mevkii 586 parsel numaralı arsayı 6 milyon TL'ye icradan satıyor...

Doğanlar Yatırım Holding yurt dışında 20 mağaza açacak!

Doğtaş ve Kelebek markalarıyla mobilyada mağaza yatırımlarını sürdüren Doğanlar Yatırım Holding, yurt dışında açacağı 20 mağazanın yanı sıra enerjide de yeni fırsatlar kovalıyor. Grubun başkanı Davut Doğan, Afrika'da biyoenerjide yatırım planladıklarını söylüyor.

Lüks Doğanlar Turizm Taşımacılık Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lüks Doğanlar Turizm Taşımacılık Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Tuncer ve Musa Doğan ortaklığında kuruldu. 

İzmir Bornova'da 4.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

İzmir İli, Bornova İlçesi, Doğan Köyü'nde yer alan tarım arazisi ve arsa vasıflı 2 adet gayrimenkul toplamda 4 milyon 264 bin 660 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Doğanlar Yatırım Holding'ten Yenibosna'ya karma proje! Yeni proje!

Doğanlar Yatırım Holding Yenibosna'da 200 milyon dolar yatırım bedeliyle AVM ve rezidans projesine başlıyor. Projenin lansmanı Ağustos ayında yapılacak. 

izmir bornova Doğanlar Kilisesi Haberi

izmir bornova Doğanlar Kilisesi

Geçmişi 8500 yıl öncesine uzanan ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir’de, duvarlar arasında kalan, dar sokaklara sıkışan köklü tarihi gün yüzüne çıkarabilmek için yoğun çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde yürütülen son çalışmalarda, bir çok yeri yıkılmış durumda olan Doğanlar Kilisesi ayağa kaldırıldı. 19. yüzyıldan kalma, tek nefli (*), üçgen alınlıklı küçük bir kilise olan bu tarihi yapı, semt merkezi olarak kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bornova Doğanlar Köyü’nde yer alan Doğanlar Kilisesi’nin restorasyonu için hazırlanan projeler İzmir 1 No’lu Kültür ve Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı.  Proje çerçevesinde güçlendirmesi yapılan ve adeta yeniden yaratılan Doğanlar Kilisesi'ne kullanımına uygun olarak mutfak ve tuvalet bölümleri de yapıldı. Oturma grupları konularak yaşayan bir merkez olması hedeflenen kilisenin çevre...