19 / 04 / 2024

izmir heyelan

izmir heyelan

Heyelan felaketinden sonra 33 evin hasar gördüğü İzmir Çiğli’de yaklaşık 200 vatandaş ölümle burun buruna oturuyor. Bölgeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlık ve belediyelere çağrıda bulundu, “Bu insanlar ihmalin kurbanı olmadan gerekli adımları atın” diye konuştu.

TOKİ: Çiğli EVKA 5 konutlarında tehlike yok

İzmir Çiğli TOKİ EVKA 5 konutlarının zemininde kayma olduğu iddiasıyla ilgili inceleme başlatan TOKİ'den 'tehlike yok' açıklaması yapıldı. İşte TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin'in açıklaması...

Çanakkale İzmir karayolu heyelan nedeniyle kaydı!

Çanakkale-İzmir karayolu 18. kilometresindeki viyadük, heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı...

1940 yılında İzmir'deki 200 evin tahliyesi talep edilmiş!

1940 yılında İzmir Sinekli 'de meydana gelen heyelan birçok yapıyı etkilemiş. Ancak heyelandan etkilenen vatandaşlar evlerde yaşamaya devam etmiş...

Afyonkarahisar'da heyelan korkusu!

Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda bir heyelan olayı meydana geldi, sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda maalesef bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta Eğirdir'de heyelan riski nedeniyle toplam 64 daire boşaltıldı. İşte konu ile ilgili detaylar... 

Rize'de heyelan sonrası 239 konut tahliye edildi!

Rize'de geçtiğimiz yaz meydana gelen heyelan sonrasında hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Heyelan sonucunda 239 konutun tahliyesine karar verildi. 

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta heyelan sonrası yıkılma riski taşıyan bina için tahliye kararı alındı. 

Kayseri'de heyelan nedeniyle 8 ev tahliye edildi!

Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesindeki bir mahallede 8 ev, heyelan riskine karşı tahliye edildi. 

Rize'de heyelan nedeniyle hasar gören ev için yıkım kararı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası zarar gören ev için yıkım kararı alındı. 

Bursa'da heyelan nedeniyle bazı evler boşaltılıyor!

Bursa Osmangazi'de heyelan sebebiyle zarar gören binalarda hasar tespit çalışmaları başladı.

Bursa'da heyelan nedeniyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen heyelan sebebiyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı.

izmir heyelan Haberi

izmir heyelan

12 Aralık 2020 günü sağanak yağış İzmir'i vurmuş, su baskınları ve heyelanlar sebebiyle şehrin birçok yerinde hasar meydana gelmiş, sel sularına kapılan iki kişi hayatını kaybetmişti. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; felaketten Çiğli'nin Güzeltepe ve Şirintepe mahalleleri de kötü etkilenmişti. Bu mahallelerde toprak kayması sebebiyle 33 ev hasar görerek oturulamaz hale gelirken, yüzlerce vatandaş evsiz kaldı. Birçoğu başka çareleri olmadığı için hasarlı evlerinde yaşamaya devam ediyor.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA YAŞIYORLAR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, incelemeler yapıp vatandaşlarla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, “Kimi ev tamamen kullanılamaz halde, kimisinin de temeli oyulmuş ve her an çökeceği izlenimi var. Şiddetli bir yağmurda veya küçük çaplı bir depremde bu evlerin ayakta durması zor. İnsanlar gidecek yerleri olmadığı için canlarını hiçe sayarak mecburen oturuyorlar....