29 / 03 / 2024

izmir kıyı şeridi nasıl şekillenecek

izmir kıyı şeridi nasıl şekillenecek

İzmir Kıyı Tasarım Projesi ile Pasaport baştan aşağı yenilenecek. Konak Pier'den Karataş'a uzanan 1 km. uzunluğundaki yaklaşık 72 bin m2'lik alan, tasarımla yenilenecek. Bu kesiti yayalar, bisikletliler ve engelliler rahatlıkla kullanacak.

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Ahmet Ercan: İzmir'de yıkılan binaların ortak yanları çok!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gerginliğin, kırığın Ege Denizi'nin bulunduğu tarafta toplandığını, büyük artçıların Türkiye kıyılarında değil de bu bölgede olacağını belirtti. 

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kınık'a çocuk köyü inşa edilecek! 

İzmir Kınık'ta belediye tarafından yaptırılan çocuk köyünün yapımı devam ediyor. Çocuk köyü 20 bin 450 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

İzmir'in Lübbey Köyü SİT alanı ilan edildi!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Lübbey köyü kentsel SİT alanı ilan edildi. Lübbey için Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak.

İzmir Sahilevleri Kıyı Projesi'nin 2. etabı Ağustos'ta tamam!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sahilevleri'nde gerçekleştirilen kıyı düzenlemesi çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İzmir'de Doğal Yaşam Köyü kurulacak!

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

İzmir Sahilevleri Kıyı Projesi'nde 2. Etap tamamlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere-Sahilevleri kıyı projesinin ikinci etabını da Ağustos ayında tamamlayacak.

İzmir Ödemiş İlkkurşun Köyü otoyol projesi TBMM'de!

İzmir Ödemiş'e bağlı İlkkurşun Köyü yakınına yapılmakta olan otoyol TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, otoyola ilişkin olarak 10 soru hazırladı..

izmir kıyı şeridi nasıl şekillenecek Haberi

izmir kıyı şeridi nasıl şekillenecek

Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı projesinde Konak Pier ile Karataş arasındaki bölge için yapım ihalesini tamamlayarak sözleşme imzaladı. Göztepe Yaya Üst geçidi ile Üçkuyular Vapur İskelesi arasındaki kıyı düzenlenmesi için gerçekleştirilen ihale de sonuçlandırıldı. 


Büyükşehir, Pier’le kıyıdaki gemi heykeli arasındaki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik büyük bir alanı tümüyle ağaçlandıracak. Bu bölgeye en az 50 adet palmiye ağacı dikilerek oturma grupları yerleştirilecek. Üç yeşil seyir tepesi daha oluşturulacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde yeni bir ihaleyi daha tamamladı. Pasaportta yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yine bu proje kapsamında Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan (Konak bölümü) bölümü yenilemek için yapım ihalesi gerçekleştirerek...