23 / 04 / 2024

İzmir Kleopatra Hamamı

İzmir Kleopatra Hamamı

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Kleopatra Hamamı günyüzüne çıkarılıyor!

İzmir'in Bergama Belediyesi, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik Dönem'den kalma antik Roma hamamını gün ışığına çıkarıyor.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Tilkilik'teki tarihi hamam, manav oldu!

İzmir'in, Tilkilik Semti'nde 1700'lü yılların Osmanlı mimarisi ile yapılmış 1960 yılına kadar faal olarak kullanılan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, manav oldu. Hamamın içinde ve önünde sebze ve meyve tezgahları açıldı.

İzmir'deki tarihi Kleopatra Hamamı gün yüzüne çıkıyor!

Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İzmir Kleopatra Hamamı günyüzüne çıkarılıyor!

İzmir'in Bergama Belediyesi, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik Dönem'den kalma antik Roma hamamını gün ışığına çıkarıyor.

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Madonna evine Türk hamamı yaptırıyor!

Madonna, İstanbul’da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını New York'taki 28 odalı evine yaptırmaya karar verdi. 400 bin dolara kurulacak SPA merkezi, Türk hamamı, buhar odası, sauna, masaj odalarından oluşacak.

Madonna evine Türk hamamı yaptıracak!

Pop yıldızı Madonna, iki yıl önce konser için geldiği İstanbul'da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını Newyork Manhattan'daki evine yaptırmak üzere Antalyalı bir firmayla sözleşme imzaladı.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

Bursa Keles'teki Yakup Bey Hamamı restorasyonu devam ediyor!

Merkezdeki tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla

Bursa Yakup Bey Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor..

Bursa Yakup Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

İzmir Kleopatra Hamamı Haberi

İzmir Kleopatra Hamamı


İzmir 2 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kararı doğrultusunda Bergama Müze Müdürlüğü denetiminde, Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle, Kleopatra Tesisleri yanında bulunan Helenistik dönemden kalma antik Roma hamamının gün ışığına çıkarılması için çalışma başlatıldı. Ege Üniversitesi Eser Koruma Programı Koordinatörü Dr. Sema Yavuz'un kurduğu 15 kişilik ekiple temizlik ve araştırma çalışmalarına başlanan hamamda, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi'nden 3 arkeolog, 1 restore müdürü, 5 öğrenci ve 6 işçi çalışıyor. 


11 MEZAR BULUNDU


Hamam tarihinin Helenistik Dönem'e kadar gittiğini belirten Dr. Sema Yavuz, Roma Dönemi'nden sonra Bizans dönemine ait yerleşim alanlarına rastlanıldığını ve Roma dönemindeki alttan ısıtma sistemin burada da kullanılmış olduğunu söyledi. Çalışmaların 2 ay süreceğini ifade eden Dr. Sema Yavuz; "Duvarlar ve sıva arasında 10-12 santim boşluk...