25 / 04 / 2024

izmir kyme antik kenti

izmir kyme antik kenti

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'ne ilişkin 3 sorun mecliste!

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'nde kazı yapılmasına ve antik kentin definecilerden korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması talep edildi..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

İzmir Urla Airai antik kent sit alanına boru döşendi!

İzmir Urla’da Airai antik kentinin bulunduğu 1. derece arkeolojik sit alanının ortasına beton boru döşediler.

İzmir Aliağa Termik Santrali'nde bilirkişi kararı!

Bilirkişi ÇED raporunu, “santralın teknik kriterleri sağlaması ve tarımsal arazi kullanımı” konusunda yeterli; fakat Kyme antik kenti açısından eksik buldu.

İzmir Efes Antik Kanal projesinde son durum ne?

İZMİR'in Selçuk'daki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak Efes Antik Kanal Projesi'nin iki buçuk yıl içerisinde hayata geçirileceğini belirten AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, proje ile teknelerin limana kadar ulaşacağını açıkladı.

Aliağa Kyme Antik Kenti ile tarih turizmi canlanacak!

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti.

Sebahattin Karaca: Kyme Antik Kent turizme açılmalı!

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu...

izmir kyme antik kenti Haberi

izmir kyme antik kenti

İzmir'in Aliağa İlçesi Çakmaklı Mahallesi'nde yeni liman yapılmasına karar verildi. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; belirlenen liman sahası şehrin güneybatısında, Nemrut Körfezi'nin güneyinde, Namura (Namurt) Koyu'nda bulunuyor. Burada 3 bin yıllık Kyme antik kenti yer alıyor. 

ÖNCE SİT DERECESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Ören yeri birinci derecede arkeolojik sit alanıydı. İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu, 28 Mart 2019 tarihinde, 2253 sayılı kararla antik kentin liman inşaatı sahasında kalan kısmının niteliğini üçüncü derece sit alanı olarak değiştirmişti. 

BAKANLIK PLANLARI ONAYLADI

Liman Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve  Üçüncü Derece Arkelojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım Planı'na 31 Aralık 2020 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi. Planlar 29 Ocak 2021'e kadar askıda kalacak.

88 METREKARE DOLGU YAPILACAK

Nemrut Limanı'nın mevcut iskelesi...