25 / 04 / 2024

İzmir Menemende su hattı yenilenecek

İzmir Menemende su hattı yenilenecek

İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen ilçesinde mahalleye dönüşen 17 köyün içme suyu şebekelerini yenilemeye hazırlanıyor. Bu yatırımın da tamamlanmasıyla ilçede döşenen içme suyu şebekesi uzunluğu 400 kilometreye ulaşacak.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

İzmirlileri Şaşırtan Karar: Suya Yüzde 43,48 Zam! İşte Detaylar...

İzmir'de suya yüzde 43,48 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ve Su Kanalizasyon İdaresi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre bu zam 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. AK Parti ve MHP grubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu sonucunda suya zam yapılacak.

Karaburun Belediyesi'nden Çukur dizisi oyuncularının inşaatına suç duyurusu!

Geçtiğimiz Pazartesi final yapan Çukur dizisinin başrol oyuncularının İzmir'in Karaburun İlçesi'nde satın aldıkları ortaya çıktı. Karaburun Belediyesi söz konusu arsanın SİT alanı olması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İzmir depreminin sorumluları suçlamaları kabul etmedi! İşte ifadeler!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrasında 4'ü müteahhit 9 kişi gözaltına alınmış, 7 kişi tutuklanmıştı. 114 kişiye mezar olan apartmanların sorumlularının ifadeleri ortaya çıktı. İfadelerde suçluların hiçbirinin suçu kabul etmeyip başkalarını suçlaması dikkat çekti.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

Tunç Soyer'in Seferihisar'daki kaçak villasına suç duyurusu!

Seferihisar’daki zeytinliğine , “sıkma tesisi” için izin alıp havuzlu villa yaptıran CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında suç duyurusu yapıldı.

Erişen İnşaat'ı hedef alanlara suç duyurusu!

İzmir'de lüks konutlar inşa eden Erişen İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz, iftira ve tehditlerde bulunan kişiler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Balçova arsa mağdurları suç duyurusunda bulunacak!

İzmir kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen arazi sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Veysel Eroğlu: İstanbul'da 7 baraj inşa ettik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada "2071 yılına kadar İstanbul’da, 2060 yılına kadar da İzmir’de su meselesini kökünden çözdük." dedi.

Ağaoğlu My City'deki spor salonu Duygu Su Gülpınar'a emanet!

Geçtiğimiz haftalarda İzmir'e giden Duygu Su Gülpınar'a, lüks otomobilini ve özel şoförlerinden birini tahsis eden Ali Ağaoğlu, sevgilisine bir jestte daha bulundu.

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

İzmir Efemçukuru maden projesinin yürütmesi durduruldu!

İzmir'e su sağlayan havzada kurulan altın madeninin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararı için, çevrecilerin itirazı üzerine 6'ncı İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu.

İzmir Menemende su hattı yenilenecek Haberi

İzmir Menemende su hattı yenilenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen ilçesinde mahalleye dönüşen 17 köyün içme suyu şebekelerini yenilemeye hazırlanıyor. Bu yatırımın da tamamlanmasıyla ilçede döşenen içme suyu şebekesi uzunluğu 400 kilometreye ulaşacak.


Çalışma Turgutlar, Görece, Bozalan, Telekler, Buruncuk, Çaltı, Çukurköy, Günerli, Süzbeyli, Çavuş, Musabey, Alaniçi, Ayvacık, Bağcılar, Kesik, İğnedere ve Göktepe mahellelerini kapsayacak. Toplam 101 kilometre şebeke yenilenecek. İZSU, 2004–2015 yılları arasında Menemen’e 86 milyon liralık yatırım yaptı. 100 bin kişilik ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kuran İZSU, ayrıca yeni su kuyuları açtı, dere yataklarını düzenledi, 295 kilometrelik içme suyu ve 41 kilometrelik kanal şebekelerini yeniledi. Bu yatırımların toplam tutarı 86 milyon lira oldu.


Haber...