29 / 03 / 2024

Tunç Soyer'in Seferihisar'daki kaçak villasına suç duyurusu!

Tunç Soyer'in Seferihisar'daki kaçak villasına suç duyurusu!

Seferihisar’daki zeytinliğine , “sıkma tesisi” için izin alıp havuzlu villa yaptıran CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında suç duyurusu yapıldı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar'da zeytinliğine, 'sıkma ve işleme tesisi ile sulama havuzu' yaptırma izni alıp havuzlu villa yaptırması yargıya taşındı. Temiz  İzmir  Derneği, İmar Kanunu'na muhalefet, görevi kötüye kullanma, imar kirliliğine sebep olduğu ve 2020'de güncellediği mal beyanında zeytinliğin değerini düşük gösterdiği iddiası ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sabah'tan Ertan Gürcaner'in haberine göre; dernek yönetimi savcılığa verdiği dilekçede Başkan Soyer'in yanı sıra söz konusu yapının ruhsata aykırı olduğunu denetlemeyen Seferihisar Belediyesi yetkilileri ile olayda ihmali bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin de soruşturma kapsamında tek tek tespit edilmesi ve cezalandırılması istendi. 

HAVUZLU VİLLA

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, 2 dönem belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü Seferihisar Ulamış'taki yaklaşık 22 dönümlük zeytinliğine, Tarım İl Müdürlüğünden 'zeytin sıkma ve işleme tesisi ile sulama havuzu' inşa etme izni alıp havuzlu villa inşa yaptırmıştı. Soyer çiftinin ayrıca, 2020'de güncelledikleri mal beyanında zeytinliğin değerini 100 bin TL olarak gösterdiği fakat zeytinliğin gerçek değerinin en az 1 milyon TL olduğu ileri sürülmüştü. 

İHBAR KABUL EDİLDİ

Gazete haberlerini ihbar kabul eden Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konuya ilişkin inceleme başlatmış, il müdürlüğüne bağlı ekiplerin villanın yer aldığı zeytinlikte yaptığı incelemede zeytin sıkma ve işleme tesisi ile sulama havuzuna rastlanmamıştı. Ekipler konuyla ilgili bir rapor hazırlayarak Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan izne uygun olmayan bölümlerin kaldırılması için Seferihisar Belediyesi kanalı ile Soyer Ailesine tebligat yollamıştı.

Ahmet Aras, Yahşi'deki araziye kaçak yapı dikti iddiası!


Geri Dön