24 / 04 / 2024

İzmir Tarihi Saat Kulesi

İzmir Tarihi Saat Kulesi

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir Tarihi Saat Kulesi restore edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tahrip edilen Tarihi Saat Kulesi'ni aslına uygun olarak restore edecek. Koruma Kurulu'ndan gelecek iznin ardından başlayacak çalışma ile tarihi yapı 60 günde eski haline getirilecek.

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek yeni projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için kura tarihi belli oldu!

KİPTAŞ'ın İstanbul dışındaki ilk projesi olan İzmit Çınar Evler için kura tarihi belli oldu. Projede hak sahipleri 22 Ocak tarihi saat 10:00'da belirlenecek. 

İzmir'de müteahhit operasyonu!

İzmir'de saat 14.58'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu arada deprem sonrasında flaş gelişme yaşandı. İzmir'deki depremde yıkılan binaların müteahhit ve fenni mesullerin de aralarında bulunduğu 11 kişiden 9'u gözaltına alındı.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Çorum'daki tarihi saat kulesi yenilenecek!

Çorum'da, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid döneminde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın inşa ettiği saat kulesinin kadranlarının yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Göksel Mercan Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!

Göksel Mercan Yapı İnşaat'a 14 Ağustos 2017 tarihinde verilen 3 aylık geçici mühletin 8 Kasım 2018 tarihi saat 14:37'den itibaren 2 ay süre ile uzatılmasına karar verildi....

Tarihi Tophane Saat Kulesi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Feridun Tarım, 33 metre yüksekliğe sahip katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'ndeki çalışmaları anlattı. Tarım, kulenin restorasyonunun önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi.

İzmir'deki tarihi Saat Kulesi restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu yaptırılacak. Restorasyon ihalesi 30 Ekim'de yapılacak...

İzmir Tarihi Saat Kulesi Haberi

İzmir Tarihi Saat Kulesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı padişahı 2'ci Abdülhamit'in tahta çıkışının 25'inci yılı nedeniyle, Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından yaptırılan ve 1 Eylül 1901 tarihinde törenle açılan tarihi Saat Kulesi restore ediliyor.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, saatleri Alman İmparatoru 2'nci Wilhelm'in hediyesi olan, dairesel yapı etrafındaki dört çeşmeden oluşan 25 metrelik kuledeki hasar ve yıpranmayı kimyasal yöntemlerle gidermeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, restorasyonun ardından kule kısmında güçlendirme çalışmaları gerçekleştirecek. İzmir Tarih Projesi kapsamında yapılacak çalışmalar, sembol yapının hizmete açılışının 118'inci yıl dönümünde, 1 Eylül 2019 yılında bitirilecek. 

ASLINA UYGUN OLACAK

Çalışmalar kapsamında öncelikle, yapının deprem etkilerine karşı dayanmasını yapmak için cepheden algılanmayan ve iç mekandaki derz algısına zarar vermeden güçlendirilecek. 118 yıllık tarihi Saat Kulesi'nin yıllar içinde zarar gören ve eksilen...