20 / 04 / 2024

İzmir Teşvik Zirvesi ne zaman

İzmir Teşvik Zirvesi ne zaman

İş dünyası kuruluşları, hazırladıkları öneri ve talepleri zirveye katılacak Ekonomi Bakanı Zeybekçi'ye sunacak. Toplantıdan İzmir'in teşvikler konusunda yaşadığı sıkıntının aşılması için önemli sonuçların çıkması bekleniyor

Yeni imar yönetmeliği dikey yapılaşmaya teşvik ediyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin dikey mimari ile büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu Anadolu'ya yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verilecek!

Başbakan Yıldırım'ın TİM üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Doğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım yapacak iş adamlarına teşvik verileceğini açıklaması Iğdır'daki STK ve yatırımcılarca sevinçle karşılandı.

Süper teşvik doğrudan yatırıma ivme katacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Süper teşvik düzenlemelerleri hayata geçtikten sonra inanıyorum ki doğrudan yatırımlar için bir ivme katacak" dedi.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Yeni teşvik paketiyle tarihi adımlar atılacak!

Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlattığı dev tanıtım atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

Yatırımcıya esnek teşvik uygulaması geliyor!

Teşvik sisteminde yatırımcıya özel bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Yatırımcının talebine göre teşvik uygulanacak. Kiminin SGK primini devlet karşılayacak, kiminin arsası bedava olacak” dedi.

İzmir Teşvik Zirvesi ne zaman Haberi

İzmir Teşvik Zirvesi ne zaman


İzmir iş dünyası, Yeni Asır'ın girişimi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla 24 Temmuz'da Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirilecek teşvik zirvesine kilitlendi. İş dünyası kuruluşlarının hazırladıkları öneri ve talepleri Bakan Zeybekçi'ye sunacakları zirvede İzmir'in teşvikler konusunda yaşadığı sıkıntının aşılması için önemli sonuçların çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ihracat taahhüdünde bulunan şirketlere 5'inci bölge teşviklerinden yararlandırmak için çalışma yürüttüklerini açıklayan Bakan Zeybekci'nin İzmir'in teşviklerden aldığı payı artıracak formüller gündeme getirmesi bekleniyor.


"Taleplerimiz olacak"

Yeni Asır'a konuşan iş dünyası temsilcileri zirveye sıkı bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Bakanımızın ihracat taahhüdünde bulunanlarla ilgili yaptığı açıklamayı sevinçle karşılıyoruz. Teşvik Zirvesi'nin olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Teşvik çalışmalarını inceliyoruz ve sürekli araştırıyoruz. Bizim zirvede yurtdışında markalaşma, yaptığımız organizasyonların kapsamı ve yürüyen teşvik çalışmalarıyla ilgili taleplerimiz...