16 / 04 / 2024

İzmir Teşvik Zirvesi 24 Temmuz'da Swissotel Büyük Efes'te!

İzmir Teşvik Zirvesi 24 Temmuz'da Swissotel Büyük Efes'te!

İş dünyası kuruluşları, hazırladıkları öneri ve talepleri zirveye katılacak Ekonomi Bakanı Zeybekçi'ye sunacak. Toplantıdan İzmir'in teşvikler konusunda yaşadığı sıkıntının aşılması için önemli sonuçların çıkması bekleniyor




İzmir iş dünyası, Yeni Asır'ın girişimi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla 24 Temmuz'da Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirilecek teşvik zirvesine kilitlendi. İş dünyası kuruluşlarının hazırladıkları öneri ve talepleri Bakan Zeybekçi'ye sunacakları zirvede İzmir'in teşvikler konusunda yaşadığı sıkıntının aşılması için önemli sonuçların çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ihracat taahhüdünde bulunan şirketlere 5'inci bölge teşviklerinden yararlandırmak için çalışma yürüttüklerini açıklayan Bakan Zeybekci'nin İzmir'in teşviklerden aldığı payı artıracak formüller gündeme getirmesi bekleniyor.


"Taleplerimiz olacak"

Yeni Asır'a konuşan iş dünyası temsilcileri zirveye sıkı bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Bakanımızın ihracat taahhüdünde bulunanlarla ilgili yaptığı açıklamayı sevinçle karşılıyoruz. Teşvik Zirvesi'nin olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Teşvik çalışmalarını inceliyoruz ve sürekli araştırıyoruz. Bizim zirvede yurtdışında markalaşma, yaptığımız organizasyonların kapsamı ve yürüyen teşvik çalışmalarıyla ilgili taleplerimiz olacak. Böyle bir zirvenin İzmir'de yapılıyor olması, kentimiz için büyük önem taşıyor. Teşvik çalışmalarının gündeme getirilmesi, hem sanayici hem de ihracatçı adına sevindiricidir" dedi.


"Yerinde bir çalışma"

İzmir iş dünyasının önde gelen kuruluşlarından Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü de "Böyle bir zirve önerisini önemsiyoruz ve destekliyoruz.  İzmir  için yerinde bir çalışma oldu. Meslek odalarımız, bizim gibi gönüllü kuruluşlar ve işadamları daha detaylı bilgi sahibi olacak. İzmir'in en büyük sıkıntısı komşu illerle olan teşvik farklılıkları. Bu konuda yapılacak bir çalışma İzmir'in potansiyelini harekete geçirecektir. Biz de bu konuda elimizden gelen katkıyı sunacağız" diye konuştu. 


"İzmir için bir şans"

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, ihracat taahhüdüne 5'inci bölge teşviki verilmesinin çok iyi olacağını belirtti. Uğurtaş, "Umarım bu durum KOBİ'leri de kapsar ve taahhüt rakamı çok yukarılarda olmaz. İzmir için çok önemli bir zirve olacak. STK'lar, odalar ve sanayiciler taleplerini bakana ilk ağızdan anlatacak. Bu durum çok önemli bir şans. İzmir'in söyleyeceği çok şey var. Önerilerimizi zirveye saklıyoruz. Umarız ki, iki tarafın beklentilerinin karşılandığı bir zirve olur" dedi. 


Yorgancılar'a destek

Uğurtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'ın zirvede İzmir'deki organize sanayi bölgelerine yatırım yapacaklara Manisa'daki gibi 3. bölge teşviklerinin verilmesini talep edecekleri yönündeki açıklamasına da destek verdi. Uğurtaş, "Böyle bir uygulama neden olmasın? Destekliyoruz ve olumlu karşılıyoruz. İzmir'in sanayicisini dibimizde bulunan ve teşvikleri olan Manisa'ya kaptırıyoruz. Alt ve üst yapısıyla hazır olan bölgeler boş kalıyor" diye konuştu.



Yeni Asır




Geri Dön