20 / 04 / 2024

izmir tramvay çalışmaları son durum

izmir tramvay çalışmaları son durum

İzmirlileri toplu ulaşımda tramvay konforuyla tanıştıracak çalışmalar, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte hız kazanacak.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy- Eminönü Tramvayı'nda çalışmaların 2023'te tamamlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 4. Etap lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lansmanda kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

izmir tramvay çalışmaları son durum Haberi

izmir tramvay çalışmaları son durum


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında yer alan Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapımında büyük mesafe alındı. Karşıyaka Tramvayı'nda Mavişehir-Bostanlı arası test sürüşleri başladı. Konak hattında ise Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki çalışmalar tamamlanma aşamasına yaklaştı. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte her iki yakada da yeni bir hareketlilik başlayacak. Mevcut trafik akışını etkileyebilecek bölgelerde yapılması gereken çalışmalar, yoğunluğun nispeten azalacağı bu döneme sıkıştırılacak. 21 Ocak 2017 Cumartesi gününden itibaren tramvay güzergahı boyunca yapılacak imalatlar için Karşıyaka'da bir,  Konak'ta iki olmak üzere toplam üç noktada trafik düzenlemesi yapılacak. 


Karşıyaka Tramvayı'nda son viraj 

Karşıyaka Tramvayı güzergahında, Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın Ahmet Adnan Saygun Parkı (kara tarafı) önünden geçen tek hat tramvayın deniz tarafına bağlantısında, orta refüje kadar olan 1.kısmın...