19 / 04 / 2024

izmir tramvayları için ne kadarlık kredi alındı

izmir tramvayları için ne kadarlık kredi alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiği rahatlatacak ve metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek Konak ve Karşıyaka tramvayları projesi kapsamında, toplam 165 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı...

TOKİ İzmir projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 517 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

TOKİ İzmir projesi için tarih resmen belli oldu... Seferihisar'da inşa edilecek olan tam 517 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın...

TOKİ İzmir projesi için tarih belli oldu! İzmirliler hemen bu tarihe bakın!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut hayata geçirmeyi planlayan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir projesi için start verdi. İşte TOKİ İzmir projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ İzmir projeleri için tarihler belli oldu! O ilçelere 920 yeni ve ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir projeleri için tarihler belli oldu. TOKİ yeni projeleri kapsamında İzmir'in iki ilçesinde 920 konut inşa edecek.

TOKİ İzmir projesi için beklenen tarih belli oldu! O ilçeye ucuz konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir projesi için start verdi. TOKİ İzmir projesinin ihalesi 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İzmir Bergama için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Begama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir Bergama için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

İzmir Karaburun için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir depremzedeleri için konut projeleri hazır! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlar için konut projelerinin hazırlandığını söyledi. Buna göre; depremzedelere yeni evleri için birden fazla seçenek sunulacak. 

İzmir İstinye Park AVM için toplantı yapılacak!

İzmir Balçova Mevkiide Bahçelerarası Mahallesi'nde hayata geçirilen İzmir İstinye Park AVM için toplantı yapılacak. İDK Toplantısı 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilecek...

EBRD'den İzmir Metrosu için 80 milyon avro kredi!

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, İzmir'de destek verdiği projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuerkner, İzmir Metrosu için 80 milyon avro kredi desteği sunacaklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir'den metro vagonları için yer altı otoparkı!

Genişleyen metro ağı için 95 yeni vagonu filosuna katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonları Halkapınar’da inşaatına devam ettiği 2 katlı yer altı otoparkında konuşlandıracak.

TOKİ İzmir başvuruları için son 5 gün!

TOKİ'nin İzmir Torbalı'da hayata geçirdiği alt ve orta gelir grubu projesi için başvurular 5 gün sonra sona eriyor.

Mistral İzmir Çarşı için yapı izin belgesi başvurusu yapıldı!

Mistral GYO projesi olan Mistral İzmir projesinin Çarşı bölümü için Konak Belediyesi'ne Yapı Kullanma izin belgesi için başvuru yapıldı.

izmir tramvayları için ne kadarlık kredi alındı Haberi

izmir tramvayları için ne kadarlık kredi alındı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiği rahatlatacak ve metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek Konak ve Karşıyaka tramvayları projesi kapsamında, Dünya Bankası’nın alt kuruluşu olan IFC (Uluslararası Finans Kuruluşu), AFD (Fransız Kalkınma Ajansı), ve MIGA (Çok Taraflı Garanti Kurumu) garantili, ING Bank ile toplam 165 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı.


İmza töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu anlaşma, Türkiye’deki tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan güvenin yansımasıdır.” dedi. Tramvay ihalesinin 26 Şubat 2014'te yapıldığını hatırlatarak, “Umarız ihale sürecinde bir problem çıkmaz. Kredisi de hazır olduğuna göre hemen çalışmaya başlarız. Ulaşımda raylı sistemi, deniz ulaşımını arttırdığımız taktirde İzmir’in ulaşım konusundaki problemini çözmüş olacağız. Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarından sonra birkaç noktada daha tramvay çalışmalarını adım adım gerçekleştireceğiz. 11 kilometreyle aldığımız...