25 / 04 / 2024

izmir turistik yerler

izmir turistik yerler

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz İzmir'deki tarihi yapılar ve kültür mirasları hakkında bilgi verdi. Abdülaziz Ediz yerel yönetimlerin ve vatandaşların tarihi yapıları koruma ve kalkındırma konusunda tarihi bir bilinçlenme içinde olduğunu söyledi.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 31 azaldı!

İzmir'e gelen turist sayısında yüzde 31.5 oranında düşüş yaşanırken Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İge Pırnar, bu düşüşün ardında uzun yıllardır yaşanan tanıtım ve markalaşamama sorunlarının yattığını kaydetti.

Naci Ölçen: Alsancak'a Halıcılar Çarşısı kurulmalı!

5 yıl öncesine kadar Amerika, Almanya, Fransa ve birçok Ortadoğu ülkesine ihracat yapan İzmirli el halıcıları, sektörün teknolojiye yenilmesinin ardından canlanma umudunu kruvaziyer turizmiyle gelen turistlere bağladı.

İzmir'e mart ayında 36 bin 511 turist geldi!

Turizmci Dilek Araç, benzer konumdaki Portekiz'in Fatima kasabası 9 milyon turist çekerken Selçuk'taki Meryem Ana Evi'nin yılda 1 milyon turist bile çekmediğini belirterek seferberlik çağrısında bulundu.

İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

İzmir'de yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimler peş peşe açıklamalarda bulunuyor. İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği İzmir turizmini masaya yatırdı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir turizminin 2014 yılında değer kaybettiğini ifade etti...

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği toplantı yaptı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşüldü. Turizm sektörü için hazırlanan özel bankacılık ürünleri hakkında bilgiler de verdi.

Mehmet İşler: İzmir turizmde hak ettiği yerde değil!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Kanal 35'te 'Yeni Vizyon' isimli sohbet programına konuk oldu.

İzmir Uzundere'de ihale zamanı!

Kentsel dönüşümde hız kesmeyen izmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir - Aydın - Çeşme otobanı yanındaki 32 hektarlık alanda gerçekleştireceği Uzundere Projesi için 8 Aralık'ta ihaleye çıkıyor.

İzmir Foça'ya 21 milyon TL'lik kanal yatırımı!

İzmir'in turistik bölgelerinden Yeni Foça'nın en büyük çevre meselesi çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtma tesisinden önce 88 kilometrelik kanal şebekesi döşenecek

Mehmet İşler: İzmir turizmden hak ettiği payı alamıyor!

Türkiye'de turizmin hep ileriye gittiğini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler "Ancak İzmir, tanıtım yetersizliği sebebiyle geriye gidiyor, hak ettiği payı alamıyor" dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği toplantı düzenledi!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki problemlerin tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Foça’ya 20.1 milyonluk yatırım!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmadan önce 88 kilometrelik kanal şebekesi döşenecek.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

İzmir Karabağlar Kentsel Dönüşüm Platformu toplantı yaptı!

Izmir Karabağlar' da 540 hektarlık alan ve 15 mahallede 35 bin konut ile 17 bin hak sahibini ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmaları sancılı şekilde ilerliyor...

izmir turistik yerler Haberi

izmir turistik yerler


İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz İzmir'deki tarihi yapılar ve kültür mirasları hakkında bilgi verdi. Abdülaziz Ediz yerel yönetimlerin ve vatandaşların tarihi yapıları koruma ve kalkındırma konusunda tarihi bir bilinçlenme içinde olduğunu söyledi. 

11 kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarih bir kimliğe sahip olduğunu belirtti, izmir'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çok ciddi çalışmaları olduğunu aktaran Abdülaziz Ediz, "Bakanlığın imkanlarıyla ve TOKİ imkanları ile sivil mimari örneklerinin ayağa kaldırılmasına destek oluyoruz. Şahıs mülkiyetinde ki yapıların proje uygulamasının her aşamasında vatandaşa destek sağlanmaya çalışılıyor. Bu bakanlığın her şeyi kendisi yapması değil, vatandaşı teşvik etmek ona can suyu vermek ve katkı sağlamak suretiyle yapılıyor ve bir yandan da şahıs mülkiyetindeki yapıların da ayağı kalkmasında öncü olmuş oluyoruz"...