25 / 04 / 2024

izmirde esnaftan kira alınmayacak 

izmirde esnaftan kira alınmayacak 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs sebebiyle alınan önlemleri açıkladı. Soyer, 3 ay esnaflardan kira alınmayacağını belirtti...

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den kira önerisi!

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, vakıflara ait mülkleri kiralayan esnaftan bir yıl kira alınmaması yönünde talepte bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden kira müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetlerini durduran esnaftan pandemi süreci bitene kadar kira ücreti almama kararı aldı. 

AVM kiracılarını sevindiren haber!

AYD Yönetimi tam kapanma döneminde AVM'de faaliyet gösteren esnaftan kira almayacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan  Başkan Hüseyin Altaş, “Elbirliği ile bu süreci aşacağız” dedi.

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 

Pandemi süresi boyunca 15 milyon TL yardım yapan Konya Meram Belediyesi, bu süre zarfında esnaftan kira tahsilatı da yapmadı.

Esnaftan kira ve fatura desteği talebi!

Pandemide normalleşme için atılan adımlarla yasaksız geçirilen ilk haftada da esnaf sevinemedi. Esnaf, vergi muafiyeti desteğini olumlu bulsa da ayakta kalabilmek için kira, elektrik, su gibi fatura borçları için de destek bekliyor.

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da 8 yıldır ızgara salonu işleten Azmi D,'nin kira ücretine pandemi döneminde yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zam karşısında şoke olan Azmi D, duruma isyan etti. 

Yozgat İl Özel İdaresi iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Yozgat İl Özel İdaresi, mülkiyeti kendilerine ait olan ve faaliyetlerini durduran iş yerlerinden kira ücreti almayacak.

Tosya Belediyesi, iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Kastamonu Tosya Belediyesi, pandemi döneminde kepenklerini indiren esnaftan kira ücreti almayacağını açıkladı. 

Van Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri duran esnaftan kira ücreti almayacak!

Van Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisinde olan ve faaliyet göstermeyen iş yerlerinden 6 ay boyunca kira almayacak. 

Mersin'de faaliyetlerini durduran işletmelerden 6 ay kira alınmayacak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle faaliyetleri durduran esnaftan 6 ay boyunca kira almayacak.

Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak!

 Nilüfer Belediyesi 2021 Ocak ayı Meclis toplantısından iş yeri kapalı olan esnaftan kira alınmamasına karar verdi. 

 Ankara Kahramankazan Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira ücreti almayacak!

Kahramankazan Belediyesi 2021 yılı ilk meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda, iş yeri kapanan 70 esnaftan kira ve yer işgal bedeli almayacak.

izmirde esnaftan kira alınmayacak  Haberi

izmirde esnaftan kira alınmayacak 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs sebebiyle işleri kesilen esnaflardan 3 ay süreyle kira alınmayacağını duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tunç Soyer, koronavirüs ile mücadele kapsamında, esnaflardan kira alınmayacağını belirtti. Sosyal medyadaki hesabından duyuru yapan Soyer, şöyle konuştu:  

"Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafımız daha zor duruma düşmesin diye, isteyen kiracılarımızın Mart, Nisan ve Mayıs ayı kiralarını erteliyoruz. Ekonomi yönetimindeki gelişmelere göre gelecekte yeniden değerlendirme yapacağız. Sağlıklı gıdaya erişim çok daha önemli." 

Ankara Büyükşehir Belediyesi kiracılarının borçları 2 ay...