25 / 04 / 2024

AVM kiracılarını sevindiren haber!

AVM kiracılarını sevindiren haber!

AYD Yönetimi tam kapanma döneminde AVM'de faaliyet gösteren esnaftan kira almayacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan  Başkan Hüseyin Altaş, “Elbirliği ile bu süreci aşacağız” dedi.



Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye genelinde 3 hafta tam kapanma olacağını dile getirmişti. Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre; bu dönemde büyük gelir kaybı yaşayacak AVM esnafı için Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) sevindiren haber geldi. 

Çok sayıda kişinin istihdam edildiği AVM'lerde kepenk indiren esnaf için 3 hafta kira alınmayacağını söyleyen AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Bizler AVM yatırımcıları olumlu sonuç almak için bu sürenin ceremesini çekmeye hazırız. Yeter ki ülke olarak bu beladan kurtulalım. Bu süreçte sektöre desteğimizi sürdürmek için üye alışveriş merkezlerimiz kiracılarından kira almayacaktır. Hepimiz sonuçta aynı gemideyiz, elbirliği ile bu sıkıntılı süreci aşacağız. Bir an önce aşılanmanın artması ve sürecin çok daha iyi bir yere gitmesini umuyoruz" dedi.

AVM kiracılarını sevindiren haber!

İSTİHDAM ÖNEMLİ 

Türkiye genelindeki 441 açık alışveriş merkezinin yüzde 60'ının derneklerine üye olduğu bilgisini aktaran Prof. Altaş, "Bunlar da önemli bir oranı oluşturuyor. Derneğimize üye olmayanlar da bizim aldığımız kararları yakından takip edip, uygulamaya özen gösteriyorlar" şeklinde konuştu. AVM'lerin bir anlamda istihdam deposu olarak da faaliyet gösterdiğini söyleyen Altaş, şunları söyledi:

"AVM'ler 600 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor, dolaylı olarak ise sağlanan istihdam 3 milyonu buluyor. Bu nedenle buradaki sağlıklı işleyişin devamı her bakımdan büyük önem taşıyor."

AVM kiracılarını sevindiren haber!

MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ 

Kapanmanın sektör için büyük önem taşıdığını söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel ise, "Bu süreçte AVM tarafından böyle bir adımın gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kiranın istenmesi karşılıklı sıkıntı yaşanmasına yol açacaktı. Tam kapanma gelmeden önce de 84 olan haftalık çalışma saatlerimiz 35'e kadar inmişti. Ciddi bir gelir kaybına uğradık. Vergilerimiz, alınan malların ödemesi gibi tüm sorumluluklarımız devam ediyor. Kapalı kalınacak sürelerde kira ödenmeyecek olmasıyla ilgili düzenleme sektörümüz için hayati önem taşıyor" dedi.

AVM kiracılarını sevindiren haber!

ESNAFTAN 12 MADDELİK TALEP LİSTESİ 

Önceki gün Ticaret Bakanı Mehmet Muş'u ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfedarasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken tam kapanma döneminde esnafa verilecek desteklerin artıtırılmasını talep etti.  Palandöken, Bakan Muş'a esnafa vergi muafiyeti, faturaların geçici olarak devlet tarafından ödenmesi, zor durumda olan esnafın borçlarının ertelenmesi gibi 12 maddelik talep listesi sundu. 

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!


Geri Dön