26 / 04 / 2024

İzmirli depremzedeler son durum

İzmirli depremzedeler son durum

İzmir'de, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları hasar gören ve Büyükşehir Belediyesi tarafından konutlara yerleştirilen ve 20 Temmuz itibariyle evleri boşaltmaları istenen vatandaşlar ek süre talep etti.

İzmirli depremzedelere verilen emsal artışı eridi mi?

İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İzmirli depremzedelere verilen emsal artışını ve inşaat sektöründeki fahiş fiyatları değerlendirdi.

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

2023 senesinden bu zamana herkesin merakla beklediği TOKİ konutları için sevindirici haber Adana'da depremzedeler için yapılan 2+1,3+1 daireler için son günler. 12.500 kalıcı konut ile 2500 köy evi için açıklamalar da peş peşe yapıldı.

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki depremzedeler için yapılan deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şıldak, kırsalda 242 konutun yapımının başladığını, bir bölümünün tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. İşte çalışmalardaki son durum...

İzmirli depremzedelerden kira yardımı isyanı!

İzmirli depremzedeler devlet tarafından her ay 1.150 TL şeklinde verilen kira yardımına isyan etti...

İzmirli depremzedelere 120 yeni konut müjdesi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yaptığı açıklamada İzmirli depremzedeler için başlatılan  "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasında 120 konut için ihaleye çıkıldığını dile getirdi.

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

120 metrekare olan evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye düşürülen İzmirli depremzedeler, “Evlere nasıl sığacağız” açıklamasında bulunarak, kura çekimi ve tapu teslimine itiraz edeceklerini belirtti.

İzmirli depremzedelerden 2 yıl ötelemeli kredi çağrısı!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmirli depremzedeler için inşa edilen konutlardaki son duruma değindi. Özkan, depremzedelerin kredi çağrılarını yinelediğini de belirtti.

İzmirli depremzedeler destek istiyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında sorunlarının çözülmediğini dile getiren depremzedeler son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor. 

İzmirli depremzedelerden deprem kredisi çıkışı!

İzmirli depremzedeler, deprem vergisini hala ödediklerini ancak henüz deprem kredisi alamadıklarını belirtti.

İzmirli depremzedelerden sıfır faizli ve 20 yıllık ödemeli destek kredisi talebi!

İzmirli depremzedeler kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istediklerini belirtti. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin konuştu.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm kredisi çağrısı!

İzmir Seferihisar ilçesinin açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan, 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. İzmirli depremzedeler kredi taleplerini yineledi.

İzmir'de evleri hasar gören depremzedeler göç edecek!

İzmirli depremzedeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taleplerinin giderilmediğine ve bu gidişle bölgeden zorunlu olarak göç edeceklerine dikkat çekti.

İzmir'de depremden sonra inşa edilen evlerde küçülme iddiası!

İzmirli depremzedeler belediyeye ve Bakanlığa dilekçe sundu. 2020 Ekim'deki depremde evleri hasar gören ve yıkılan vatandaşlar kendileri için verilen kredilerdeki faizlerin yüksek olduğunu belirtti. Depremzedeler kredilerde 20 yıl vade istedi.

İzmirli depremzedeler destek bekliyor!

30 Ekim depreminde evleri yıkılan veya hasar gören İzmirli Depremzedeler devletten destek bekliyor. Evlerinin bir daha yıkılmamasını isteyen depremzedeler yeni projeleri görmek, süreci birlikte oluşturmak ve kredi ödemelerinde kolaylık talep ediyorlar. 

İzmirli depremzedeler son durum Haberi

İzmirli depremzedeler son durum

İzmir'de, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları hasar gören vatandaşlar ek süre istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi söz konusu depremden sonra vatandaşları 1 yıllığına Karabağlar ilçesindeki Uzundere Konutları'na yerleştirmiş ve elektrik, su ve kira giderlerini de karşılamıştı.

Toplam 224 aile, 1 yılın dolmasından sonra da evlerde oturmayı sürdürdü.  İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından 6 aylık bir süre tanınan ailelerin, 20 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla evleri boşaltmaları istendi. Bunun üzerine deprem mağdurları, mevcut evlerde oturmayı sürdürmek için için imza topladı.

- "4-5 ay için bizi mağdur etmesinler"

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Enver Kortulu, depremde Buca ilçesindeki konutlarının ağır hasar gördüğünü, sonrasında Belediye tarafından kendilerine daire tahsis edildiğini dile getirdi.

Kortulu yaptığı açıklamada, belediye yetkililerinin kendilerini 1,5 yıl idare ettiğini söyleyerek, gerekiyorsa...