25 / 04 / 2024

İzmit Cephanelik mescit projesi

İzmit Cephanelik mescit projesi

Cephanelik'te yapımına başlanan mescitte sona gelindi, özellikle hafta sonları binlerce kişinin akırı ettiği Cephanelik mesire alanındayapılan mescitte İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan incelemelerde bulundu.

Olayların ismi Rüzgar Çetin Asmalımescit'te otel yaptırıyor!

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, turizm işine girdi. Çetin, Asmalımescit’te bulunan bir binayı restore ettirerek otele dönüştürecek.

Fatih'teki Burmalı Mescit restore edildi!

İstanbul Fatih'te yer alan Burmalı Mescit, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatına doğaseverlerden tepki!

İzmit kent merkezine yürüme mesafesindeki, cephanelik olarak bilinen bölgede Şehir Hastanesi için yapılan ağaç katliamı bölge halkının ve doğaseverlerin tepkisini çekti.

Ulugöl tabiat parkına mescit yapılacak!

Ordu Orman Müdürlüğü tarafından ildeki turizm cenneti Ulugöl’e mescit ve şadırvan yapılması için ihale düzenlendi. İkizce’deki Laleli Camii model örnek alındı.

Kinesis İnşaat Asmalımescit'te 2 tarihi binayı otele çevirecek!

2010 yılında Alaçatı'da Alâ Otel markasıyla otelcilik işine adım atan mimar Orhan Bayrak, şimdi de Asmalımescit'te iki tarihi binayı otele dönüştürmeye hazırlanıyor...

Trabzon'daki Cephanelik projesinde sakınca bulunmadı!

Trabzon'da halk arasında 'Cephanelik' diye bilinen tarihi kulenin çevresinin imara açılmasıyla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu sakınca olmadığı açıklamasında bulundu..

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Hande Yener Asmalımescit'te restoran ve otel açacak!

Geçtiğimiz yıllarda plaj ve gece kulübü işleten ünlü şarkıcı Hande Yener şimdilerde ise Asmalımescit'te restoran ve otel açmak için çalışmalar yapıyor. 

Apartmanlara yapılacak mescit alanı genişledi!

Bugün yürürlüğe giren Yeni İmar Yönetmeliği ile apartmanlara yapılacak mescit alanı genişledi. Ayrıca mescitler emsal dışı tutuldu..

75 dairenin üzerindeki projelere mescit zorunluluğu!

1 Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olan, “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” uyarınca, 75 ve daha fazla daireli konut sitelerinde mescit yapılması şartı aranacak.

Yeni okullara mescit şartı!

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB), Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nde yeni açılacak okullarla ilgili değişikliğe gidildi. Okullarda mescit bulunması şartını getirildi.

Bursa Cephanelik bölgesi imara açılmadı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer’in Beşevler mahallesinde yer alan ve 1. derece doğal koruma alanında bulunan Cephanelik bölgesinin imara açılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Ankara 100. Yıl Parkı'na mescit geliyor!

Ankara İşçi Blokları Mahallesi’ndeki 100. Yıl Parkı’nın yaklaşık 80 metrekarelik dökülen ve mahalle sakinlerinin tepki gösterdiği beton alanda mescit yapımına başlandı.

İzmit Cephanelik mescit projesi Haberi

İzmit Cephanelik mescit projesi

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Cephanelik'te yapımına başlanan mescitte sona gelindi, özellikle hafta sonları binlerce kişinin akırı ettiği Cephanelik mesire alanındayapılan mescitte İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan incelemelerde bulundu, ilgililerden çalışma hakkında bilgi alan Başkan Doğan "Kuş sesleri, eşsiz doğası ile Cephanelik mesire alanı Sekapark, Ekopark ve Gölkay'dan sonra vatandaşlardan yoğun şekilde ilgi görüyor. Yürüme mesafesindeki bölgeye gelen vatandaşlardan mescit konusunda böyle bir talep gelince hemen harekete geçtik, içinde tuvaleti, şadırvanı bulunan erkek ve bayanlara hitap eden mescit yapımı büyük bir hızla devam ediyor. Yapı tamamen bölgenin dokusuna uygun şekilde yapılıyor. Çok yakında halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi. 



"HALKIMIZ EN GÜZELİNE LAYIK" 

Başkan Doğan, Cephanelik bölgesinin yılardır atıl vaziyette kaldığını da hatırlatarak "İzmit Belediyesi olarak geçen dönem göreve gelir gelmez bu...