24 / 04 / 2024

izsu tabaklar deresi ıslah

izsu tabaklar deresi ıslah

İZSU, aşırı yağışlarda bölge halkına endişeli anlar yaşatan Urla’nın Tabaklar Bozyaka derelerini ıslah etti. Çalışmalar kapsamında korkuluk yapılarak güvenli hale getirilen derelerdeki taşkınlar da önlenmiş oldu.

Alanya Hacet Deresi Köprüsü'nde sona gelindi!

Alanya'da Hacet Deresi üzerinde yapılan köprü inşaatında sona gelindi. 12 buçuk metre genişliği ve 14 buçuk metre uzunluğundaki köprü, tamamlanınca dere kenarında yürüyüş yapan vatandaşlara engel oluşturmayacak şekilde tasarlandı.

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı 29 Ekim'de açılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un öncülüğünde hazırlanan "10'un farkı 10'un yıldızı" projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nın 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Erzincan Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı kurulacak!

“DAP Bölgesinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi” programı kapsamında, Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ve Erzincan İli Kavakyolu Beldesi Belediyesi tarafından projelendirilen Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı oluşturulmasını öngören proje için protokol imzalandı.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Düzce Asarsuyu Deresi'ndeki köprüler yenilenecek!

Düzce Belediyesi tarafından Asarsuyu Deresi üzerinde bulunan yaya köprülerin düzenleme çalışmaları için proje geliştiriliyor. Buna göre, dere üzerinde bulunan tüm yaya köprülerinde zemin ve korkuluk yenilemeleri yapılacak.

Ordu Bülbül Deresi'ne köprü inşa ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin “Altınordu ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri’nin bir bölümünün yayalaştırılması projesi” kapsamında Bülbül Deresi üzerine inşa edilmekte olan köprünün çalışmaları hızla ilerliyor.

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.

Ünye Tabakhane Deresi ıslah ediliyor!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ile birlikte Tabakhane Deresi’nde devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Riva Deresi'ne modern geçiş köprüsü inşa ediliyor!

Riva Deresi üzerinde İBB tarafından modern ve dayanıklı yeni bir köprü yapılıyor. Eskiyen köprüye alternatif, 124 metre uzunluğunda ve 2 şeritli inşa edilen köprü ulaşım kolaylığı ve güvenliği sağlayacak.

Osmaniye Karaçay Deresi'nde asma köprü tamamlandı!

Osmaniye Belediyesi'nin Karaçay Deresi Rekreasyon Alanı'nda yapımını tamamladığı asma köprü törenle açıldı. Köprü ile Karaçay'ın iki yakası üçüncü kez buluştu

Serik Kız Deresi Projesi’nde sona gelindi!

Antalya Serik’e bisiklet yolları, cep otoparkları, geniş kaldırımları ile yeni bir prestij cadde kazandıracak ve trafik sorununa köklü bir çözüm getirecek Kız Deresi Projesi artık gün sayıyor.

Gölcük Asar Deresi Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Asar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarına başladı.Proje Hisar deresinin D-130 Karayolu’ndan körfezdeki buluşma noktasına kadar yapılacak yan bağlantı yollarını ve dere ıslahını kapsıyor.

izsu tabaklar deresi ıslah Haberi

izsu tabaklar deresi ıslah



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda sıkıntı yaratan derelerde ıslah programını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında dere tabanları betonlanıyor, yan duvarları yükseltilerek korkuluk takılıyor. Böylelikle dereler, yayalar ve araçlar için de güvenli hale getirilmiş oluyor. 


İZSU son olarak Urla’nın Tabaklar Deresi ile yine aynı ilçenin Denizli Mahallesi’nden geçen Bozyaka Deresi’ni ıslah etti. Bozyaka Deresi ve yan kollarında da gerçekleştirilen toplam 2 kilometrelik çalışmaları kapsamında ayrıca, yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşendi. 


1 milyon 317 bin liraya mal olan çalışmalar çerçevesinde dere kenarlarına korkuluk da yapıldı. İZSU, Urla Tabaklar Deresi’nin sahil kısmından kaynağına doğru 760 metre, kaynağından itibaren de 770 metre olmak üzere toplam 1530 metrelik bölümünde ıslah çalışması gerçekleştirmiş oldu. Dere tabanı betonlanarak dere kenarlarına taş duvar yapıldı. Tabaklar Deresi...