29 / 03 / 2024

Japon enerji şirketleri

Japon enerji şirketleri

Japon enerji şirketleri, Sinop'ta yapılacak nükleer santral için Türk ortak arayışına girdi. Mersin'de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya'yla anlaşan Türkiye, Sinop'taki yatırımda tercihini Japonya'dan yana kullanmıştı...

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

İngiltere hazinesinin tahminlerine göre, Birleşik Krallık'taki gaz ve elektrik üreticilerinin önümüzdeki iki yıl içinde 170 milyar sterlinden fazla kar etmesi bekleniyor.

Tüp alacaklara müjde! Bir tek o tüp markası zamlanmadı! İşte Aygaz, İpragaz, Milangaz 18 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Bir sene içinde mutfak tüpüne yüzde 141 zamlanan başka bir zam haberi daha geldi! Zam haberinin ardından enerji şirketleri fiyatlarını hemen güncelledi fakat bir marka henüz zam yapmadı! Peki, mutfak tüpü fiyatları ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz... İşte 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

Çinlililer otoyol ve köprü peşinde!

Türk enerji şirketleri, Çinli yatırımcılarla malzeme tedarikini de içeren finansman destekli yeni proje ya da işletmede olan yatırımlar için ortaklık ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. 

Limak'tan 2 yeni yatırım projesi!

Limak Holding, Türkiye'nin önde gelen gruplarından biri. Birçok büyük projeye imza atan firmayı kamuoyu daha çok inşaat ve enerji şirketleri ile tanıyor.

Türk enerji şirketleri İran’da santral yapacak!

Huşeng Felahetiyan, İran’a yönelik ambargoların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen İran’a yoğun ilgi olduğunu söylerken, “Önümüzdeki günlerde İran’da 5 bin megavatlık santral yapılması için anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Rize Uzundere HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Atabey ve Koçoğlu enerji şirketleri tarafından yapılmak istenen Uzundere HES projesi için, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yerel mahkemenin ÇED olumlu’ raporunu iptal eden kararını onadı.

Japon enerji şirketleri Haberi

Japon enerji şirketleri

Japon enerji şirketleri, Sinop'ta yapılacak nükleer santral için Türk ortak arayışına girdi. Mersin'de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya'yla anlaşan Türkiye, Sinop'taki yatırımda tercihini Japonya'dan yana kullanmıştı. Başbakan Erdoğan'ın Japonya ziyaretine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop için teklif veren Japon enerji şirketi Taise'yle bir araya geldi. Bakan Yıldız, Taisei şirketinin özellikle güvenlik anlamında deneyimli olduğunu söyledi. Yıldız, Marmaray'a da imza atan Taisei'nin Başkan ve CEO'su Takashi Yamauchi'nin Sinop'taki projenin inşaat işlerinde Türk şirketlerle ortaklık kurmak amacında olduğunu ifade etti. Yıldız'ın verdiği bilgiye göre Taisei bazı firmalarla görüşmeye başlamış bile. 


BÜYÜK FIRSATLAR VAR 

Nükleer santralın inşaatı ve ekipman tedarikinde Türk firmaları için çok önemli fırsatlar olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "515 bin parçadan oluşan ve 22 milyar dolara...