26 / 04 / 2024

Jerome Powell

Jerome Powell

Bugün yayınlanan bir analizde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz politikası karşısında zor günler beklediği belirtildi.

Doların patronundan tüm dünyayı korkutan itiraf!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artışları nedeniyle tüm dünyada işsizlik seviyelerinin yükselme durumunda olduğunu söyledi.

'Dolar 25 lirayı aşacak' iddiasının ardından gelen son dakika açıklaması: Uygun görüyoruz

Doların küresel piyasalardaki etkisini artıracak adımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye'de doların '25 lirayı göreceğini' iddia eden Selçuk Geçer'in ardından gelen son dakika açıklaması 'Acaba bu iddia gerçek olur mu?' endişelerini beraberinde getirdi.

Konut finansmanı sistemi vergi mükellefleri için risk teşkil ediyor!

Fed'in Yönetim Kurulu Üyesi Powell: "Konut finansmanındaki mevcut durum bugün rahat görünebilir ancak sürdürülebilir değil. Gelecek birkaç yılın, konut finansmanına ilişkin kritik reformları gerçekleştirmek için son fırsat olabilir. " dedi.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda olumlu bir hava estirdi!

Faizleri sabit bırakan Fed, finansal koşullardaki sıkılaşmaya ve tahvil getirilerindeki yükselişin faiz artırma ihtiyacını azalttığına dikkat çekti. Fed Başkanı Powell’ın sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini söylemesinin ardından borsa ve tahviller yükseldi. 

Altın fiyatlarında Powell etkisi: FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçti

Federal Reserve (Fed), politika faizini yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutarak beklenen kararı aldı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında gelecekte faiz oranlarına yönelik herhangi bir ipucu vermemesi ve ekonomik büyümede yavaşlama beklentisi ifade etmesi, altın fiyatlarında negatif bi

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalarda Orta Doğu gerilimi devam ediyor!

Jeopolitik tansiyonunun izleri piyasalarda devam ederken, altın ve petrolde yükseliş yaşanıyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın ekonomik görünüme ilişkin açıklamaları sonrasında 2 yıllık ABD tahvil getirileri düştü.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından gram altının yıl sonu fiyatı belli oldu! Detaylar peş peşe geldi!

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'şahin' tonlu yönlendirmelerinden sonra düştü. Yeni günde hızlı toparlanma kaydeden altın fiyatları için Fed belirsizliği sürüyor. Peki, gram altın yıl sonunda kaç TL olacak? İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in gram altın yorumları...

Fed faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Jerome Powell'dan geldi! Yükseltmeye hazırız!

Piyasaların heyecanla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Fed Başkanı Jerome Powell'dan geldi. 

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan kritik açıklama geldi. Powell  enflasyonun yükseldiği dönemde faiz artırımına gidilebileceği sinyalini verirken gözler dolara çevrildi. Dolar ne olur?  Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak.

Powell'dan art arda iki faiz artışı sinyali!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, önümüzdeki toplantılarda art arda iki faiz artışı yapabileceklerinin işaretini verdi.

Altın fiyatları 26 gün sonra böyle olacak: Durum oldukça kötü! Yeni tahmin yatırımcıları korkuttu! Şimdiden hazır olun

Altın fiyatlarını etkileyecek kritik açıklama dün geldi. Fed Başkanı Jerome Powell faizleri peş peşe artıracağına ilişkin açıklama yaptı. Gözler 26 gün sonra yapılacak faiz kararına çevrilirken altın için yeni tahmin geldi. Durum oldukça kötü!

Bitcoin'den büyük atak! 31 bin dolar seviyesinde geziniyor...

FED Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından lider coin atağa geçti. Bu kapsamda Bitcoin bir haftada yüzde 22 artışla 30.800 dolar seviyesini test etti.

Jerome Powell Haberi

Jerome Powell

Reuters Haber Ajansı’nda yer alan analizde, New York merkezli finans şirketi S&P Global'in, Türkiye'nin beraberinde Güney Afrika ve Arjantin’in kredi risk priminin yüksek ya da çok yüksek olarak açıklandığı hatırlatılıyor.

FED'in faiz oranlarını artırmasının Sri Lanka ve Türkiye gibi sınırın eşiğindeki ekonomilere hasar vereceğini belirten Cornell Üniversitesi’nde görevli Ekonomi Profesörü Eswar Prasad, "İki ile üç yıllık bir zaman diliminde işler zorlaşmaya başlayacaktır...FED'in faizleri uzun süre yüksek tutacağı kesinleşirse baskılar hemen hissedilebilir.” dedi.

FED Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, FED'in büyümeyi kısıtlamak için gerektiği kadar faiz artıracağını ve enflasyonu düşürmek için "bir süre daha" yüksek tutacağını söylemişti.

BBC Türkçe’de yer alan haberde, ABD’de enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyelerinde olduğu ve artışın devam edeceği belirtiliyor.

S&P Global ise Çin, Hindistan ve...