28 / 03 / 2024

Powell’ın açıklamarı sonrası çarpıcı analiz: “Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor”

Powell’ın açıklamarı sonrası çarpıcı analiz: “Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor”

Bugün yayınlanan bir analizde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz politikası karşısında zor günler beklediği belirtildi.



Powell’ın açıklamarı sonrası çarpıcı analiz: “Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor”

Reuters Haber Ajansı’nda yer alan analizde, New York merkezli finans şirketi S&P Global'in, Türkiye'nin beraberinde Güney Afrika ve Arjantin’in kredi risk priminin yüksek ya da çok yüksek olarak açıklandığı hatırlatılıyor.

FED'in faiz oranlarını artırmasının Sri Lanka ve Türkiye gibi sınırın eşiğindeki ekonomilere hasar vereceğini belirten Cornell Üniversitesi’nde görevli Ekonomi Profesörü Eswar Prasad, "İki ile üç yıllık bir zaman diliminde işler zorlaşmaya başlayacaktır...FED'in faizleri uzun süre yüksek tutacağı kesinleşirse baskılar hemen hissedilebilir.” dedi.

FED Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, FED'in büyümeyi kısıtlamak için gerektiği kadar faiz artıracağını ve enflasyonu düşürmek için "bir süre daha" yüksek tutacağını söylemişti.

BBC Türkçe’de yer alan haberde, ABD’de enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyelerinde olduğu ve artışın devam edeceği belirtiliyor.

S&P Global ise Çin, Hindistan ve Endonezya dahil olmak üzere gelişmekte olan  birçok ülkenin kredi risk priminin yüksek veya aşırı yüksek olduğunu söylüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön