24 / 04 / 2024

kabe genişletme çalışmaları ne zaman bitecek

kabe genişletme çalışmaları ne zaman bitecek

Kabe çevresindeki genişletme çalışmaları için yıkım faaliyetleri devam ediyor. Hac döneminin ardından başlayan ikici etap yıkım çalışmaları kapsamında Kabe'nin kuzey duvarı üzerindeki "Altın Oluk"un karşısında bulunan bölüm iş makinalarıyla yıkıldı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de mimari yenileme çalışmaları hazırlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.

Dubai Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları durduruldu!

Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durduruldu. 

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı!

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı. Projede yaya, bisiklet yolu ve iskeleler bulunuyor.

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Beykoz Anadolukavağı Askeriye Yolu genişliyor!

Yol yatırımlarına son sürat devam eden Beykoz Belediyesi Anadolukavağı Yuşa Yolu’nda 2. etap yol genişletme çalışmalarına başladı.

Hatay Üzümdalı'nda yol genişletme çalışmaları başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Üzümdalı Mahallesi'nde yol genişletme çalışmalarına başladı.

Ordu Boztepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmaları başlattı.

Hatay Güveççi ve Sungur'un yolları genişletiliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri yeni yol, bakım ve genişletme çalışmalarını il genelinde sürdürüyor.

Sapanca'da yol çalışmaları devam ediyor!

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Hacımercan Mahallesi’nde başlatılan yol onarım ve genişletme çalışmaları devam ediyor.

İskenderun'un yolları genişletiliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada kent genelinde yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bitlis'in yolları genişletiliyor!

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Beşminare Mahallesi'nde yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Maşuk'un yolları genişletiliyor!

Son yıllarda TOKİ yatırımları ile vatandaşların yoğun rağbet gösterdiği Maşuk'taki gelişmeyi takip ederek bölgeye hizmetler ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Maşuk'un kent merkezine yönelik güzergahlarında yol genişletme çalışmaları başlattı.

kabe genişletme çalışmaları ne zaman bitecek Haberi

kabe genişletme çalışmaları ne zaman bitecek


Mekke'de Kabe çevresindeki genişletme çalışmaları kapsamında ikinci etap yıkım faaliyetleri devam ediyor. 


Hac döneminin ardından başlayan ikici etap yıkım çalışmaları kapsamında Kabe'nin kuzey duvarı üzerindeki "Altın Oluk"un karşısında bulunan bölüm iş makinalarıyla yıkıldı. 


Yıkım sırasında ziyaretçilerin zarar görmemesi için güvenlik önemleri alındı. 2014 yılı hac dönemine kadar tamamlanması öngörülen ikinci etap yıkım çalışmaları 24 saat boyunca devam ederken, çalışmalara sadece namaz vakitlerinde ara veriliyor. Bir sonraki hac dönemine kadar, genişletme çalışmaları kapsamında daha önce sökülerek kaldırılan revakların da yeniden yerlerine konulması planlanıyor. 


Öte yandan aralık ayı itibarıyla umre ziyaretleri de başladı. Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda ziyaretçi umre için kutsal topraklara gelirken, otellerdeki doluluk oranları da yükselmeye...