24 / 04 / 2024

kaçak daire ruhsatlandırma

kaçak daire ruhsatlandırma

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Aykut Erdoğdu kaçak inşaat iddialarına ne yanıt verdi?

5 milyon liralık kaçak lüks daire iddialarıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, söz konusu inşaat ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 

Binasında kaçak kat olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Beş katlı apartmanda kat irtifak tapusu ile beşinci katı satın aldım. Benim üzerimde tapu kaydı olmayan bir daire var, bu da satılmış. Bu kat kaçak ama öyle haricen alan çıkmış. Şimdi ben burayı kullanandan ecrimisil talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Kaçak yapılar böyle teşhir ediliyor!

Batman Belediyesi, bölgede kaçak olarak inşa edilen ve yıkılması kararlaştırılan yapılardan daire ve dükkan almamaları ve sorunlarla karşılaşmamaları için afişli çalışma hazırlatıldı.  

Bursa'da kaçak yapılaşmaya İHA'lı önlem!

Bursa'da kaçak yapılaşmaya karşı insansız hava aracıyla kontroller sağlanıyor. Türkiye’de İlk defa kurulan Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nın Daire Başkanı M. Kürşat Gürsoy, kaçak yapılaşmaya karşı alınan önlemleri anlattı.

Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Kocareli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı kaçak yapılara geçit vermiyor. Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor.

Diyarbakır'da kaçak yapıya geçit yok!

Kaçak ve ruhsatsız yapılara müsaade etmeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, On Gözlü Köprü, Bağıvar Köprüsü ve Talaytepe’de kaçak yapılan üç kafeteryayı iş makineleriyle yıkarak, kent ve kentlinin hakkının korunacağını açıkladı.

Fatih'teki kaçak binaya izin çıktı!

Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ olan İlim Hizmet Araştırma Derneği’nin 25 yıllığına kiraladığı, önce yıktığı sonra 5 kat olması gerekirken 7 kat inşa ettiği ve nihayetinde 11 parsel sahibinin ortak kullanım alanı olan kaçak binaya iz

Sırma Su, kaçak inşaat soruşturmasında son durum!

Sırma Su tarafından Sapanca Gölü’ne yakın koruma alanında kaçak inşa edildiği iddia edilen fabrika ile ilgili soruşturma 7 yıl sonra bitti. AKP’li belediye başkanı Süleyman Dişli ile meclis üyeleri hakkında 2’şer yıla kadar hapis istendi.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

kaçak daire ruhsatlandırma Haberi

kaçak daire ruhsatlandırma

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!


İmar Kanunu'nda bir binanın nasıl yapılacağına dair usul ve esaslara yer veriliyor. Bina yapılırken bu kurallara uyulması gerekiyor. 


İmar Kanunu madde 32'de yer alan hükümlere göre inşa  edilmeyen yapılar kaçak yapı olarak karşımıza çıkıyor. Kaçak bina tespit edildiği takdirde inşaat mühürlenerek durduruluyor ve yıkım gerçekleşiyor. 


Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. 30 gün içerisinde gerekli düzeltmeler yapılmaz ise yapı yıkılıyor.


Kaçak binanın, imar uygulamasına olan aykırılığının  giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılıyor ve inşaatın devamına izin verilebiliyor.


Kaçak yapı ruhsat dilekçesi örneği!


BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

….. (Şehir)


İlimiz……………………….…mah ……. ada ………… pafta ……… parselde ……..……………… adına kayıtlı taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak başlanan ……....