20 / 04 / 2024

Kaçak yapı ne zaman yıkılır

Kaçak yapı ne zaman yıkılır

Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan veya imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor. İşte 5 soruda kaçak yapılar...

Kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapılar uygun hale getirilmediği takdirde yıkılıyor. Peki, kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

Bodrum'da 380 kaçak yapı yıkıldı! 1600 yapı hukuki süreçte!

Bodrum’da doğanın korunması, vahşi yapılaşmanın önüne geçilmesi ve imara aykırı yapılaşma ile mücadele için başlatılan “Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği” hız kesmiyor. Bölgede, 2019 Nisan ayından bu yana 380 yapının yıkımı yapıldı. 

Yaylalarda kaçak yapılaşma durduruldu!

Doğu Karadeniz'de, imar kirliliği ve kaçak yapılaşmanın önüne geçirilmesi için denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Kemer’de kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İmar kanunu kapsamında ilgili maddede cezaların arttığı söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız'' diye konuştu. 

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamda bu güne kadar 14 bin 436 ihbar yapıldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 10 ayda 628 yapı mühürlendi, 485 yapı için para cezası verildi ve 353 kaçak yapı yıkıldı.

Kaçak yapı satışının ve kiralanmasının önüne geçilecek!

AK Parti'nin Meclis'e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenleme yapılacak...

Köy ve yaylalarda kaçak yapıya müsaade edilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak yapıların önüne geçmek için bir dizi çalışma yaptıklarını söyleyerek ve meclisin yeni bir düzenlemede bulunduklarını söyledi.

Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanlarında, yaylalarda, koylarda, kıyılarda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz" dedi.

Bodrum'daki yıkımlar, ileride yapılacak kaçak yapıların önüne geçecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız şunu iyi biliyor ki bu yıkımlar, bundan sonra yapılacak bu türlü kaçak yapılaşmaların ya da ihlallerin önüne geçecek" dedi.

Çeşme'deki kaçak yapılar ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum'da 21 projeyi mühürleyerek, kaçak yapıyla mücadeleye başladı. Peki Çeşme ne olacak?

Sugören Höyüktepe’de kaçak yapılaşma!

Yalova ile Düzce arasında kalan Sugören köyüne bağlı Höyüktepe’deki kaçak yapılaşma devam ediyor.

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

Kaçak yapı ne zaman yıkılır Haberi

Kaçak yapı ne zaman yıkılır

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi için ilk olarak yasal uygulamaları yerine getirmesi gerekiyor. Yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen evler kaçak ev olarak tanımlanıyor. 

Yapının kaçak durumuna düşmemesi için İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olması gerekiyor. Peki kaçak yapı nasıl tespit edilir? Kaçak yapıyı uygun hale getirme süresi nedir? diyorsanız işte yanıtları...


1- Kaçak yapı nasıl tespit edilir? 

İnşaatına başlanmış olan yapının belediyede kaydının olmaması ve belediye yetkilileri tarafından bu binanın tuhsatı olmamasının tespit edilmesi halinde kaçak ev durdurulabiliyor. Kaçak bina inşaatını öğrendiğinde, inşaatın o andaki durumunu tespit ediyor. 


2- Kaçak yapı nereye şikayet edilir? 

Kaçak yapıların önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız olarak...