26 / 04 / 2024

Kadıköy 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları

Kadıköy 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları

AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu, Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği belirtti. Erkutoğlu, doğru bir kentsel dönüşüm için fırsatın devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Esat Temimhan: Kadıköy'ün kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz!

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu belirtti.

Uplife Kadıköy: Aradığın ev bu ev!

Teknik Yapı imzası taşıyan Uplife Kadıköy Evleri kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçiriliyor. Projede 830 lüks rezidans daire ve 25 adet mağazaya yer veriliyor.

Yenitepe Kadıköy "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" seçildi!

Nuhoğlu İnşaat tarafından inşa edilen Yenitepe Kadıköy projesi, "İstanbul Altın Değerler Ödül" töreninde "2017'nin En Başarılı Kentsel Dönüşüm Projesi" ödülüne layık görüldü.

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme farklı bakış açısı getirdi!

Kadıköy bölgesinde faaliyet gösteren Seven İnşaat, kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getirdi..

Up Life Kadıköy ev fiyatları ne kadar?

Toplam 650 daire ve 25 mağazadan meydana gelen Up Life Kadıköy projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçiriliyor. Peki Up Life Kadıköy ev fiyatları ne kadar?

Uplife Kadıköy Teknik Yapı fiyat bilgisi!

Uplife Kadıköy projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirildi. Uplife Kadıköy projesi Teknik Yapı tarafından İstanbul Kadıköy'de inşa ediliyor...

Kadıköy Rasimpaşa Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Rasimpaşa Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok, kentsel yenileme var!

Taka Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röportaj yaptı. Nuhoğlu kentsel dönüşümle ilgili sorular bir soruya, "Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok. Kentsel yenileme var." dedi.

Kadıköy 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Kadıköy 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları

İstanbul Anadolu yakasının en fazla kentsel dönüşüm projesi üreten mimarlık ofislerinden biri olan AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yüzde 20'lik ve yüzde 25'lik emsal artışının depreme karşı sağlam olmayan binaların yenilenmesi için fırsat yarattığını, ancak parsel bazında yapılan bu uygulamanın şehre yük getirdiğini belirtiyor. 


"Binaların tek tek yıkılıp, yerlerine 4-5 kat daha fazla binanın yapılması kentsel dönüşüm değildir, altyapı, yollar yetersiz kalmakta, yeni donatı alanları yaratılamamaktadır. Yüzde 20 ve yüzde 25 emsal artışı kaldırılmalı ya da azaltılmalı, parseller birleştikçe emsal arttırılmalıdır." diyen Mimar Ahmet Erkurtoğlu, parsellerin birleşerek ada olmaya teşvik edilmesinin İstanbul'un geleceği açısından şart olduğunu söylüyor. 


Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği ifade...