19 / 04 / 2024

kadıköy binaları

kadıköy binaları

Kadıköy'de afet bilinci artıyor 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümü yaklaşırken, Kadıköy'de yürütülen çalışmalarla depreme karşı hem yapısal hem toplumsal bilinç oluşması amaçlanıyor.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Kadıköy'de riskli bina endişesi!

2019 senesinde Silivri'de meydana gelen deprem sonucunda Kadıköy'de hasar alan binada oturan sakinler binaların yıkılma endişesiyle yaşıyor. 

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Ataşehir ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü'nün kiraları mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ataşehir Tapu Müdürlüğü ve Kadıköy Tapu Müdürlüğü hizmet binalarının kira bedelleri ve kiralanma usullerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kadıköy'ün binaları renkleniyor!

Bu yıl beşincisi düzenlenen Mural İstanbul Festivali kapsamında Kadıköy'deki boş bina cephelerine resimler yapılacak. Festival kapsamında yapılan bazı eserler geçtiğimiz yıllarda Dünya çapında en iyi mural eserleri listesinde yer aldı.

Kadıköy'de icradan 17.2 milyon TL'ye satılık 2 bina!

İstanbul Anadolu Satış Memurluğu, İstanbul ilinin Kadıköy ilçesinde bulunan 2 binayı satışa çıkardı. Söz konusu binaların toplam satış bedeli 17 milyon 200 bin TL olarak belirlendi.

Kadıköy kat sınırı uygulaması ne zaman başlayacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Kadıköy’de binalara 15 kat sınırı getirildi. Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, şu ana kadar ruhsatı alınmış binalar ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak.

Kadıköy'deki tarihi binalar belediyeye tahsis edilmeli!

Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Fikirtepe’de kanuna göre ilçeye devredilmesi gereken araziler hazineye devrediliyor” diyor. Nuhoğlu, eğitim merkezi yapmak üzere istediği çürümeye bırakılan tarihi binalar bir türlü belediyeye tahsis edilmiyor.

Kadıköy'deki binaların yüzde 45'i acil yıkılmalı!

İstanbul'da gayrimenkul sahibi olmak dünyanın en büyük metropollerinden birinde emlak yatırımı yapmak ile eşdeğer. Kadıköy'de "Cadde" ve yakın çevresi için "kentsel" değil "parsel" dönüşümün bedeli neredeyse kentten vazgeçmek anlamına geliyor.

Kadıköy'de kentsel dönüşümden 360 bin kişi etkilendi!

Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde birbiri ardında yenilenen binalarını değerlendirdi. Çocuklar dahil ortalama 360 bin kişinin ilçedeki kentsel dönüşümden etkilendiğini belirtti.

1985 yılında Kadıköy kıyı dolgu inşaatı başlamış!

1985 yılında Kadıköy kıyı dolgu inşaatına törenle başlanmış. Haydarpaşa'dan Bostancı'ya kadar uzanan 25 kilometrelik kıyı kuşağında, binaların önüne 110-130 metre genişliğinde dolgu yapılacakmış. Belediye, dolgu için 546 milyon lira harcayacakmış.

Kadıköy Belediyesi'nin kira yardım bürosu açıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğini artık ilçe belediyesi verecek. İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulamasında pilot uygulama olarak ilk 'Kira Yardımı Bürosu'nu Kadıköy Belediyesi açtı.

kadıköy binaları Haberi

kadıköy binaları

Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ise 2012'den bu yana ilçedeki 2 bin 466 riskli binanın bin 637 tanesine yıkım ruhsatı verdi. 2015 yılı sonuna kadar bu sayının 1000'i bulması bekleniyor.  Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapısal anlamda depreme karşı hazırlıkların sürdüğü kentin olası bir afete karşı stratejik planı oluşturulmuş durumda. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası kapsamında yeni yapılan binaların depreme karşı dayanıklı inşa edilmesi konusunda titiz davranılıyor. 


DENETİM VE RUHSAT 

Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü 2014 yılında 742 yeni binaya ruhsat verildiğini açıklarken, bunların çoğunluğunun depreme karşı risk taşıdığı için yıkılarak yeniden yapılan binalar olduğu vurgulandı. 

2015 yılı içerisinde ise Ağustos ayına kadar 520 adet binaya ruhsat verildiği belirtildi. Kadıköy'de yılsonuna kadar 1000 binaya daha ruhsat verilmesi tahmin ediliyor. 2007'de...