25 / 04 / 2024

Kadıköy kamu arazisi

Kadıköy kamu arazisi

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsayı ihale usulü satan Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava açtı.

Kadıköy Belediyesi'nden Taşyapı'ya tazminat kararı bozuldu!

Kadıköy'de meteoroloji arazisi olarak bilinen arazideki 4 gökdelenle ilgili "Kadıköy Belediyesi'nin inşaat firmasına tazminat ödemesi ve kamu mallarına icra konulması" yönündeki karar bozuldu...

İBB, Kadıköy Belediyesi'nin otoparkına el koydu!

Kadıköy Belediyesi’nin kullandığı Hasanpaşa'daki otoparka, İBB ekipleri otoparka el koydu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Bize yapılan bir tebligat yok. Bu kindar bir tavır bu tavırla kamu yönetilemez" dedi. 

Taşyapı'nın Kadıköy'deki otel projesine bilirkişi itirazı!

Taşyapı'nın Kadıköy Koşuyolu'da inşa ettiği otel projesiyle ilgili bilirkişi inceleme yaptı. Bilirkişi raporu, projenin imar planı değişikliğini kamu yararına uygun görmedi.

Emrullah Turanlı: Kadıköy Belediyesi kamu alanına kaçak inşaat yaptı!

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı, ‘Four Winds’ projesinin yanında kamuya yeşil alan olarak terk ettikleri arazide Kadıköy Belediyesi’nin kaçak inşaat yaptığını belirtti.

Kadıköy Belediyesi'nden Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsayı ihale usulü satan Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava açtı.

Kadıköy Belediyesi, Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava açtı!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsayı ihale usulü satan Milli Emlak Daire Başkanlığına dava açtı.

Kadıköy Belediyesi, kamu arsası ihalesine itiraz etti!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’ün son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy’deki arsayı satmak için yapılacak ihaleye itiraz etti. Belediyenin itirazı kabul edilmezse 5.8 milyon TL'lik ihale 19 Nisan günü gerçekleşecek.

Aykurt Nuhoğlu'ndan Kadıköy'deki son kamu arazisinin satışına tepki!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,Kadıköy Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsanın satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Nuhoğlu, “Kamu arazilerinin bu şekilde satışa çıkarılması doğru değil." dedi.

1992 yılında Kadıköy'e 140 milyarlık park!

1992 yılında Kadıköy Belediyesi, Selamiçeşme'de 120 bin metrekarelik Hazine arazisi üzerinde 140 milyar liraya yeşil alan ve spor kompleksi inşa edecekmiş. Gerçekleştirilecek proje, yerel yönetimcilerle gerçekleştirilen en büyük projeymiş.

1988 yılında Kadıköy Belediyesi, ucuz arsa sattığı gerekçesiyle mahkemelik olmuş!

1988 yılında Kadıköy Belediyesi, ''Küçükbakkalköy'deki 43 bin 445 metrekarelik kamu arsasını ANAP Kadıköy İlçe Başkanı'nın akrabasının ortağı olduğu şirkete 7 milyar lira ucuza sattığı gerekçesiyle'' mahkemeye verilmiş.

Akiş GYO kentsel dönüşüm için Kadıköy'de 3 gayrimenkul satın aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kentsel dönüşüm için Kadıköy'de 3 gayrimenkul satın aldı...

Haytek İnşaat Kadıköy karma konut projesi için sözleşme imzalandı!

Borova Yapı Endüstrisi iştiraki olan Haytek İnşaat bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda Borova Yapı Endüstrisi tarafından yapılan açıklamaya göre Kadıköy karma konut projesi için sözleşme imzaladı...

Fibabanka Kadıköy'de şube açtı!

Fibabanka tarafından bugün kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Fibabanka Anonim Şirketi Kızıltoprak Şubesi Fenerbahçe Mahallesi'nde açıldı. Şube, Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde yer alıyor...

Kadıköy kamu arazisi Haberi

Kadıköy kamu arazisi

Kadıköy Belediyesi, mülkiyeti Milli Emlak Daire Başkanlığı’na ait Merpenköy’deki 894 metrekare arsanın “Belediye Hizmet ve Sağlık Tesis Alanı” olarak kullanmak üzere iki kez bedelli veya bedelsiz olarak istemiş ve Milli Emlak Daire Başkanlığı bu talebe olumsuz yanıt vermişti.


Kadıköy Belediyesi’nin talebine olumsuz yanıt veren Milli Emlak Daire Başkanlığı Merpenköy’de bulunan arsayı açık ihale ile satışa çıkardı. 19 Nisan’da ihalesi yapılan arsa 10 milyon üç yüz bin liraya satıldı.


KAMUDA TUTUMLULUK İLKESİNİN GEREĞİ


Kamu ihtiyacına rağmen arsanın açık ihale usulü ile satılmasına Kadıköy Belediyesi tarafından itiraz edilerek dava açıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yerel yönetimlerin sunmakla yükümlü bulunduğu hizmetler için ihtiyaç duydukları taşınmazları öncelikle yine devlete ait (kamuya ait) taşınmazların devri veya tahsisi suretiyle karşılanması ''kamuda verimlilik ve...