25 / 04 / 2024

Kadıköy Kurbağalıderede temizlik çalışmaları sürüyor

Kadıköy Kurbağalıderede temizlik çalışmaları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Deniz Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan Kurbağalıdere'deki temizlik çalışmaları sürüyor. Bugün "Yengeç" adı verilen dip tarama teknesi çalıştı.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Kadıköy-Maltepe-Kartal havaray çalışmaları başladı!

Kadıköy'de iki büyük proje için düğmeye basıldı. Kadıköy-Maltepe-Kartal Havarayı projesinde çalışmalar başladı. İBB, güzergahını belirlediği Kadıköy-Üsküdar Havaray Projesi'ni ise hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kadıköy'de inşaat çalışmasındaki çökme!

Kadıköy'de bir inşaatın temel çalışmaları sırasında dün meydana gelen çökmenin olduğu yerde çalışmalar sürüyor.

Kadıköy Belediyesi'nden Kurbağalıdere oteline itiraz!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu , Kurbağalıdere kenarına otel yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plana itiraz edeceklerini açıkladı.

Kadıköy Kurbağalıdere'ye 12 katlı otel geliyor!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce ihaleye verilmesine rağmen, halen ıslah edilemeyen Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.

Kadıköy’de Kurbağalıdere protesto edildi!

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarında alınamayan tedbirlere dikkat çekmek amacıyla Kadıköy Kent Dayanışması bir yürüyüş gerçekleştirdi. 50 kişilik grup Kadıköy Yoğurtçu Parkı’na yürüdü.

Kadıköy Kurbağalıdere'de çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

ÖZKA İnşaat ve AKM Yapı’nın Proje Müdürü Sinan Selçuk Togay, Kurbağalıdere ıslah çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Togay, çalışmaların önümüzdeki yıl Mayıs ayında tamamlanacağını belirtti.

Kadıköy Kent Dayanışması, Kurbağalıdere'yi protesto etti!

Kadıköy Kent Dayanışması tarafından Yoğurtçu Parkı'nda Kurbağalıdere protestosu yaptı.Durna Şahin, 3 yıldır Kadıköylülerin çilesi haline gelen Kurbağalıdere ıslah çalışmasının zehir saçtığını ifade etti.

Kadıköy'de cumartesi günleri hafriyat çalışması yasak!

Kadıköy Belediyesi Cumartesi günleri ilçede hafriyat çalışması yapılmasını yasakladı. Kadıköy Belediyesi Encümeni tarafından alınan karar ilçede inşaat faaliyeti sürdüren firmalara tebliğ edildi ve uygulama başlatıldı.

Kadıköy Hasanpaşa Kurbağalıdere imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy Kurbağalıdere Hasanpaşa 1. Derece Doğal Sit Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Sinanlı Yapı ve Yiğit Group Kadıköy projesi 2016'da başlayacak!

Sinanlı-Yiğit Ortaklığı, Fikirtepe’deki en büyük dönüşüm arazisinde yapacakları projenin inşaatına 2016’nın ilk çeyreğinde başlayacak. Reşit Sinanlı, “Kadıköy’ün alıştığı tarz olduğu için rezidans yerine apartman yapacağız” dedi.

Kadıköy Kurbağalıderede temizlik çalışmaları sürüyor Haberi

Kadıköy Kurbağalıderede temizlik çalışmaları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Deniz Hizmetleri Müdürlüğü tarafından dün başlatılan Kurbağalıdere'deki temizlik çalışmaları devam ediyor. 


Çalışmalar kapsamında dere içerisinde "yengeç" adı verilen dip tarama teknesiyle zemin taraması yapılırken, pompa ile kirli su çekilerek kollektör vasıtasıyla arıtma tesislerine pompalanıyor. 


Derenin denizle birleştiği noktada ise Alkor 3 adlı gemi ile derinleştirme ve temizlik çalışması yapılırken çöp toplama teknesi de deniz yüzeyinde temizlik çalışmalarına katıldı. Temizlik çalışmalarına karadan katılan görevliler kepçelerle deredeki temizlik çalışmalarına destek verirken, çalışmalar...