23 / 04 / 2024

kağıthane bina yıkımı

kağıthane bina yıkımı

Geçtiğimiz gün Kağıthane'de istinat duvarının yıkılması sonucunda çöken bina hakkında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik gerekçesi ile çevredeki 19 binanın yıkıldığını söyledi.

İstanbul Valisi 18 bina ve çevresinde risk analizi yapılacağını açıkladı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak'ta istinat duvarının yıkılmasının ardından bir binanın çöktüğü alanda incelemelerde bulundu. Çöken binayla ilgili açıklama yapan vali, yıkılacak binaların güvenlik gerekçesiyle boşalttığını belirtti.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Kağıthane'deki kaçak site yıkılıyor!

İstanbul Kağıthane'de 1990'da hafriyat dolgu alanına kaçak bir şekilde yapılan 6 blok ve 288 daireden oluşan sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlandı.

kağıthane bina yıkımı Haberi

kağıthane bina yıkımı

Dün yaşanan olayda Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak'ta bulunan bir apartman istinat duvarının yıkılması sonucu çökmüştü. Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane'de binanın çökmesine ilişkin, "Yıkacağımız 31 nolu bina ve yıkılan 22 nolu binanın gayrisindeki 19 binayı da güvenlik gerekçesiyle boşalttık. Şu anda bu alan ilçe kaymakamlığımız ve emrindeki emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Güvenlik gerekçesiyle bu alana hiçbir vatandaşımızın girmesini istemiyoruz. 21 binada 98 hanede 308 hemşehrimiz oturuyordu." ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; çöken binanın etrafından incelemeler yapan Yerlikaya gazetecilere binanın 14.15'te çöktüğünü söyleyerek, "Yıkılma sebebi 22 nolu binanın hemen bitişiğinde daha önce kentsel dönüşün niyetiyle yeni konut yapmak için yapılan kazı ve istinat duvarı aradan geçen süre içerisinde istinat duvarı yağan yağmurlarla...