26 / 04 / 2024

kalyon iga havalimanı hisseleri

kalyon iga havalimanı hisseleri

İGA Havalimanı'nda hisseleri bulunan Kolin İnşaat'ın hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından devralınmasına izin verildi. 

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Kalyon Holding'ten İstanbul Havalimanı'na 8 milyar avroluk yatırım! 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İGA'daki yeni ortaklık yapısıyla ilgili konuştu ve buradaki yatırımlarını değerlendirdi...

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

Kalyon ve Kürk İnşaat, Musul Havalimanı'nı Fransızlara kaptırdı!

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatını İGA'nın ortakları mı üstlendi?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda önceki gün yaşanan uçak kazası, ikinci pistin yıllardır neden bitirilemediği sorusunu tekrar gündeme taşıdı. Sabiha Gökçen'in ikinci pist inşaatında İGA'nın ortaklarının yer aldığı iddia ediliyor...

Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'dan baskı iddiası!

İstanbul'un ardından, Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'nın şartnameyi değiştirilmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

kalyon iga havalimanı hisseleri Haberi

kalyon iga havalimanı hisseleri

Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi'ndeki hisselerinin Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi. Rekabet Kurulunun bazı birleşme ve devralma işlemleriyli ilgili kararları kurumun internet sitesinde yayımlandı.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde, Kolin'in hisselerinin devralınması kararına göre; Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, İGA Havalimanı İşletmesi AŞ, CMLKK Bilişim Teknolojileri Hizmetleri AŞ, CMLKK Liman İşletmesi AŞ, CMLKK Gayrimenkul Yatırım İşletmeleri AŞ ve İGA Güvenlik Hizmetleri AŞ'de bulunan hisselerinin Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı. Kurul, Koloğlu Holding AŞ'nin, Lodos Elektrik Üretim AŞ'de bulunan hisselerinin Cengiz İnşaat Sanayi...