27 / 04 / 2024

kamur sermayeli bankalar

kamur sermayeli bankalar

Kamu sermayeli bankaların İstanbul'a taşınması konusunda, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile bankalar arasındaki görüşmelerde fiyat aşamasına gelindi. Bankalar, taşınma söylentilerinin çıkmasından sonra, arsa fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, eski fiyatla

Bankalar konut deposu oldu!

Tüketici ve konut kredisi kullanan vatandaşların sayısı arttı. 2014'te 16 milyon kişi toplam 261 milyar TL'lik tüketici ve konut kredisi kullandı. Kredi kullanımının artması bankaları gayrimenkul zengini etti.

Ödenmeyen krediler bankaları gayrimenkul zengini yaptı!

Tüketici ve konut kredisi kullanan vatandaşların sayısı arttı. 2014’te 16 milyon kişi toplam 261 milyar TL’lik tüketici ve konut kredisi kullandı. Kredi kullanımının artması bankaları gayrimenkul zengini etti.

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2015!

Kentsel dönüşüm kredisi, kentsel dönüşümde hak sahiplerine yapılan finansal destekler arasında yer alıyor. Peki, hangi bankalar kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği sunuyor? İşte kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2015...

Konut kredisinde kefil istemeyen bankalar!

Kefil her zaman borcun teminatı olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredilerinde kefil zorunluluğu bulunmuyor mu? Bankalar hangi durumlarda kefil talep eder? Konut kredisinde kefil istemeyen bankalar hangileridir?

Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015!

Konut kredisi ancak kredi evin yüzde 75'ine veriliyor. Geriye kalan yüzde 25'lik kısım peşinat olarak ödeniyor. Peki, Peşinatsız konut kredisi var mı? İşte Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015...

Bankalar konut kredilerini gevşetti!

Ankete göre, Ocak-Mart dönemi sonuçları incelendiğinde; bankaların standartları işletme kredileri ile diğer bireysel kredilerde sınırlı sıkılaştırdığı, konut ve taşıt kredilerinde ise gevşettiği görüldü..

Finans Merkezi Bankalar Birliği'nin gündeminden çıktı!

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, "İstanbul Finans Merkezi maalesef Bankalar Birliğinin dahi gündeminden çıkmış vaziyette. Çünkü önce istikrar lazım” diye konuştu.

Kamu bankaları ucuz kredi verecek!

Kamu bankaları Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla yeni bir kredi eylem planı hazırladı. Daha fazla istihdam ve büyüme için kredi musluklarını sonuna kadar açtı. İşte eylem planının ayrıntıları...

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşmalı bankalar 2015!

Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere bazı bankalar faiz desteği yapıyor. İşte kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşmalı bankalar 2015..

Değer artış kazancı vergisi alan bankalar!

Gelir Vergisi; Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi alan bankalar hangileri?

Kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

Kira gelir vergisi tüm vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak ve anlaşmalı bankaları şubesinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

Gayrimenkul sermaye iradı ödenen anlaşmalı bankalar!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi; vergi dairesine ve anlaşmalı bankalara ödenebiliyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı ödenen anlaşmalı bankalar hangileridir?

Kira gelir vergisi anlaşmalı bankalar 2015!

Kira gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi ödemesi, mal sahipleri tarafından vergi dairesine ve anlaşmalı bankalara yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi anlaşmalı bankalar 2015 hangileri?

kamur sermayeli bankalar Haberi

kamur sermayeli bankalar


TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile arsa konusundaki görüşmelere başladıklarını, Ziraat Bankası'nın 40 bin, Vakıfbank ve Halkbank'ın da 37 bin 500'er metrekare yer istediklerini bildirdi.


Arsanın metrekare bedelinin belirlenmesi konusunda, hem kendilerinin, hem de bankaların ayrı ayrı ekspertiz yaptırdığını anlatan Bayraktar, şu aşamada, fiyat pazarlıklarının sürdüğünü ve 15 gün içinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.


Merkez Bankası'nın, henüz kendilerinden bir talepte bulunmadığını açıklayan Bayraktar, talep gelmesi halinde, bunun da karşılanabileceğini bildirdi.


Arsaların imar planlarının da belediye tarafından onaylandığını belirten Bayraktar, herhangi bir yükseklik sınırı konulmamakla birlikte, bölgedeki yoğunluğu düşük tutmayı, çok geniş yeşil alanlar ve sosyal tesisler bırakmayı öngördüklerini anlattı.


-"BANKALAR ÇOK UYANIK..."-


Bankalarla yürütülen fiyat pazarlığı konusunda, arsaların eski ve yeni fiyatlarının tartışma konusu olduğunu kaydeden Bayraktar, şöyle...