18 / 04 / 2024

Kanal İstanbul 2. etap

Kanal İstanbul 2. etap

İstanbul İli, İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!

Kanal İstanbul manzaralı konutları için dev bir sözleşmeye imza attı. İşte detaylar!

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında TOKİ’nin etaplar şeklinde hayata geçireceği toplu konutlar için ilk imzalar atıldı. TOKİ’nin Arnavutköy Baklalı’da 716 konuttan oluşan 2’nci etap için düzenlediği ihale 763 milyon Türk Lirası bedelle sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! TOKİ, Kanal İstanbul güzergahındaki projeleri için yeniden ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’de üç etap halinde hayata geçireceği toplam 2 bin 181 konut için Eylül'de ihale gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sene konut ihaleleri iptal edilmişti. İşte ayrıntılar....

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

TOKİ'den son dakika müjdesi! Kanal İstanbul manzaralı 3 proje için düğmeye basıldı! 2.181 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kanal İstanbul manzaralı konut projeleri için düğmeye bastı. TOKİ Arnavutköy projeleri kapsamında 3 projede 2.181 yeni konut inşa edecek. İşte detaylar...

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul'un tanıtım videosunun maliyeti 289 bin 550 TL oldu!

Kanal İstanbul projesinin tanıtım videosu için açılan ihalenin sonuç ilanı 2 senenin ardından belli oldu. 2020'de 3 ayda çekilen ve hazırlanan videonun maliyeti 289 bin 550 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Kanal İstanbul İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası)Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul’un tapuları onaylandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onayladı. Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan etaplara ilişkin tapular, itiraz için askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihalelerinin tümü iptal oldu!

TOKİ, Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de etaplar şeklinde gerçekleştireceği konut projeleri için çıktığı 5 ihaleden 3’ünü geçen günlerde iptal etmişti. Geri kalan 2 ihale de dün iptal edildi.

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Kanal İstanbul projesinde 2'nci ihale yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesinde bir büyük ihale daha sonuçlandı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 gün sonra temeli atılacak olan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul 2. etap Haberi

Kanal İstanbul 2. etap

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 01.07.2020 tarihli ve E.134691 sayılı yazısı ile; İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı tekliflerinin, 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri ile birlikte 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 9. maddesi uyarınca NİP-34950551 ve UİP-34167207 plan işlem numaraları ile 29.06.2020 tarihinde re’sen onaylandığı bildirildi.

Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince 02.07.2020 tarihinden itibaren bir (1) ay (30 gün) süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Barbaros Mahallesi, Begonya Sk. No:9A, 34746 Ataşehir/İstanbul) ilan panosu ile internet sitesinde askıya çıkarıldı.

Part 1 için