24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul metro projelerini etkiler mi

Kanal İstanbul metro projelerini etkiler mi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemle ilgili soruları yanıtladı. İmamoğlu'na gelen sorulardan biri de Kanal İstanbul, bu metro projelerine bu arada engel oluyor mu? sorusuydu. İşte yanıtı...

Türkiye Kanal İstanbul ile küresel ticarette daha etkin rol oynayacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Kanal İstanbul ve metro projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'un ticaret hacmi ne kadar?

Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul metro projelerine engel oluyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemle ilgili soruları yanıtladı. İmamoğlu'na gelen sorulardan biri de Kanal İstanbul, bu metro projelerine bu arada engel oluyor mu? sorusuydu. İşte yanıtı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'u yapmakta geç bile kaldık!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'u yapmaya geç kaldık" dedi...

Kanal İstanbul'un inşa maliyeti 75 milyar lira!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'a karşı çıkanların, en küçük bir bilgileri veya fikirleri bulunmadığından eminiz" dedi.

Metro inşaatları ve Kanal İstanbul'da patlatmalı kazı kullanılıyor!

Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kanal İstanbul’da usulüne uygun yapılacak kontrollü patlatma faaliyetlerinin, su kaynakları başta olmak üzere çevredeki bina ve tesislere herhangi bir hasar verme riski bulunmamaktadır." dedi.

Küçükçekmece’ye 5 metro hattı gelecek!

Binali Yıldırım, Küçükçekmece’ye ilişkin projelerini sıraladı: Kanal İstanbul’la küresel güç olacağız. Yeşille maviyi buluşturacağız. İlçeye 5 adet metro hattı daha kazandıracağız diye açıklama yaptı.

Metro 34'te 2 yıl vade avantajıyla!

Metro 34 projesi lokasyon olarak; TEM Otoyolunun kuzeyinde, tarihi yarımada'ya 15 kilometre, Atatürk Havalimanı, yapım süreçleri devam eden 3. Köprü bağlantı yolu, 3. Havalimanına ve Kanal İstanbul projesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kanal İstanbul ihalesi mayısa kadar tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde açıkladığı 'çılgın proje' Kanal İstanbul için harekete geçiliyor. Hükümetin 2 ay içinde Kanal İstanbul için ihaleye çıkması bekleniyor. İşte projenin ayrıntıları...

Bizim Evler 6 Ispartakule'de yüzde 1 KDV, yüzde 5 peşinatla!

Yüzde 1 KDV'yle konut satışlarının yapıldığı Bizim Evler 6 Ispartakule projesi Kanal İstanbul güzergahında Mecidiyeköy – Bahçeşehir Metro hattının hemen çıkışında yükseliyor. Projede cazip ödemelerle satışlar sürüyor.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak şehrin nüfusu 500 bine çekildi!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan'ın 'Kalabalık olmasın' uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

Kanal İstanbul projesinin detayları!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan’ın ‘Kalabalık olmasın’ uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

Kanal İstanbul metro projelerini etkiler mi Haberi

Kanal İstanbul metro projelerini etkiler mi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu”nun ilk etabı olan “Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı”ndaki ilk test sürüşünü yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Ekrem İmamoğlu, söz konusu hattın yapımı sebebiyle kullanımdan süreli olarak çıkarılan ve inşası tamamlanan “Mecidiyeköy Metrobüs Hattı Yaya Bağlantısı”nı hizmete açtı. Sürücüsüz olarak tasarlanan M7 Test Treni’ne binen Başkan İmamoğlu, İBB üst yönetimi ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ile beraber, Mecidiyeköy İstasyonu’ndan, hattın kontrol merkezinin yer aldığı Tekstilkent İstasyonu’na, yaklaşık olarak 30 dakika süren bir yolculuk gerçekleştirdi. Kontrol merkezini de inceleyen Ekrem İmamoğlu, sonrasında yaptığı konuşmada hatla ve gelecekte eklenecek projelerle ilgili teknik bilgiler paylaştı.

Ekrem İmamoğlu daha sonra gündemle ilgili soruları yanıtladı. Başkan İmamoğlu'na gelen sorulardan biri de Kanal İstanbul, bu...