26 / 04 / 2024

kanal istanbul rapor

kanal istanbul rapor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kanal İstanbul projesiyle ilgili bugüne kadar üzerinde çalışmadıkları veya akıllarına gelmeyen hiçbir soruyla karşı karşıya kalmadıklarına vurgu yaptı.

Kanal İstanbul'la ilgili merak edilen her şey!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanal İstanbul Raporu'na göre projenin 75 milyar Türk Lirası'na mal olması öngörülüyor. Kanal İstanbul projesiyle 70 bin kişiye istihdam sunulacak, kanalı tercih eden şirketler de zaman ve ekonomik kazanç sağlayacak. 

Deprem ivmesi hesaplandı, tsunami riski yok!

Kanal İstanbul Projesi, 2 yılda 200 bilim adamı tarafından 16 bin sayfa olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nda tüm olası riskler ve tehditlere ilişkin incelendi.

Kanal İstanbul için hazırlanacak raporda heyet belirlendi!

Kanal İstanbul’a bilirkişi heyeti oluşturulması için 10 yıl önce kurulan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi seçildi. Mahkemenin uzman istediği teknik fakültelerin önemli bir kısmı, üniversitede mevcut değil...

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Saadet Partisi'nden Kanal İstanbul raporu!

Saadet Partisi Ulaştırma ve Altyapı Politikalar Kurulu tarafından son günlerde gündemden düşmeyen çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, Kanal İstanbul projesinin ülke ekonomisini, ekosistemini ve milli güvenliğini nasıl etkileyeceğine ilişkin bilgiler verildi. 

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yarın temeli atılacağı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili ilgi çeken açıklamalar yaptı. Projenin finansmanıyla ilgili bir rapor hazırlayan Akın, Kanal İstanbul için finansman bulunamadığını belirtti.

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul raporu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, tarafından İstanbul'da çözülmesi gereken durumlarla ilgili bir rapor hazırladı. Kanal İstanbul projesine de değinilen raporda, Marmara Denizi'nde yaşanılan kirlilikle ilgili de açıklamalar yapıldı.

Kanal İstanbul projesiyle kartlar yeniden dağıtılacak!

İşte önümüzdeki aylarda temeli atılacağı açıklanan çılgın Kanal İstanbul projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan en kapsamlı rapor...

Kanal İstanbul'un bilirkişi heyetinin raporuyla ilgili iddialar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin bilirkişi heyetinin rapor hazırlama sürecine yönelik çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak gelecek hafta kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını söyledi. Davutoğlu, "İstanbul'u savunmasız bırakır. Proje siyaset üstü taşınmalı. Savunma sorunları soğuk şekilde ele alınmalı" diye konuştu.

Kanal İstanbul'un ÇED raporunda 200 akademisyen imzası!

Çınar Mühendislik Müşavirlik AŞ Onursal Başkanı Hacıömeroğlu, Kanal İstanbul'un ÇED raporuyla ilgili "Mühendis ve uzmanlardan oluşan 20 kişilik ekip, 33 bilim dalında 200'e yakın akademisyenle çalışarak 1590 sayfalık rapor hazırladı." açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna Prof. Saydam’ın yorumu: Bu rapor felakettir!

Prof. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesi için hazırlanan 1595 sayfalık ÇED raporunu, “Bu rapor bilimsel anlamda felakettir. İki denizi birleştiriyorlar bir tane Türkiye’nin medar-ı iftiharı olan deniz bilimciye sormuyorlar'' sözleriyle değerlendirdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

İBB’nin Kanal İstanbul raporu: İklimi de coğrafyayı da değiştirecek!

İBB, Kanal İstanbul projesine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu. Raporda Kanal İstanbul projesinin, kente yapacağı olumsuz etkiler yer aldı.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul rapor Haberi

kanal istanbul rapor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı öncülüğünde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde gerçekleştirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi, ikinci gününde sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; zirve kapsamında yapılan Kanal İstanbul oturumunda açıklamalarda bulunan Eyigün, Türkiye'nin jeopolitik konumunun önemine vurgu yaparak, dünyanın merkez noktalarından olduklarına dikkat çekti. 

Dünya ticaretinin yüzde 90'ının deniz ticareti aracılığıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Eyigün, Karadeniz'deki limanların da ciddi bir yük, petrol ve konteyner taşımacılığına ev sahipliği yaptığını dile getirdi. 

Eyigün, Türkiye'nin sahip olduğu boğazlarda, Süveyş Kanalı'nda, Ege'de, Hint Okyanusu'nda, İspanya ve İngiltere'de deniz ticaretinde oluşan yoğunluğa değinerek, ülkenin ciddi ve yoğun bir arterde olduğunun altını çizdi. 

Son 10 sene değerlendirildiğinde İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısının azaldığına dikkat çeken Eyigün, şunları kaydetti:

"Gemiler azalıyor, siz kanalı neden yapıyorsunuz?... Burada bir yanılgı var. Son 10...