20 / 04 / 2024

 Kanal İstanbul yabancı gayrimenkul alımı

 Kanal İstanbul yabancı gayrimenkul alımı

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Ülkemizdeki yabancı yatırımcılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Kanal İstanbul için konsorsiyum kurulacak! 

Dün akşam katıldığı canlı yayında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi için yerli ve yabancı konsorsiyum kurulacağını açıkladı.

Yabancı şirketler Kanal İstanbul’dan 791 bin metrekare yer aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu. Verilen yanıtta yabancı şirketlerin Kanal İstanbul'dan 791 bin metrekare arsa aldığı ortaya çıktı.

Kanal İstanbul çevresinde yabancı hareketliliği!

Kanal İstanbul Projesi çevresinden hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilik yabancıların hareketliliği. Türkiye’ye uzaktan gelen yabancılar Kanal İstanbul yapılmasın diyor. Bölge halkından, yabancı ülkeden gelen kişilerin Kanal İstanbul Projesinin yapılacağı yerde gezdikleri öğrenildi.

Yabancı gemiler, Kanal İstanbul'a neden daha fazla ödesin?

Eski Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim Tez, Kanal İstanbul projesi hakkında "Montrö nedeniyle serbest geçiş hakkı olan yabancı gemiler neden ve nasıl daha fazla ücret ödeyecekleri kanala yönlendirilecekler?" dedi...

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3 Katlı İstanbul Tüneli'ne talip!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılardan kendilerine Kanal İstanbul'a ilgili tekliflerin geldiğini, bunun dışında Boğazın altından geçecek 3 katlı tüp geçide şimdiden girmek isteyenlerin olduğunu ve bu konuda görüşmelere başladığını açıkladı...

Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sıraya girdi!

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Kanal İstanbul projesi için yabancı yatırımcılar sıraya girdi.

Kanal İstanbul yabancıya konut satışını patlatacak!

Türkiye’de 2017 yılında satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 5.1 artarak 1 milyon 409 bin 314 oldu. Çılgın proje Kanal İstanbul'un da yabancıya konut satışını patlatması bekleniyor.

Kanal İstanbul yabancıyı çekecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın Proje’ olarak duyurduğu Kanal İstanbul'un güzergâhının netleşmesi gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı...

Körfez'den 3. havalimanı ve Kanal İstanbul'a yakın markaj!

Türkiye’deki mega projeler yabancı yatırımcının da iştahını kabarttı. Türkiye’d konut yatırımı yapmak isteyen Arap yatırımcılar İstanbul Yeni Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi dev projeleri yakından takip etmeye başladı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul çevresine kurulacak şehrin nüfusu 500 bine çekildi!

Kanal İstanbul projesinin çerçevesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilen toplantıda netleşti. 1.2 milyon nüfuslu planlanan kanal çevresinde kurulacak şehir, Erdoğan'ın 'Kalabalık olmasın' uyarısı üzerine 500 bin kişiye çekildi.

 Kanal İstanbul yabancı gayrimenkul alımı Haberi

 Kanal İstanbul yabancı gayrimenkul alımı

Yabancıların Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırımlar TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, sorularının Cumhurbaşkanı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını talep etti. Gökçel, "Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından Anayasa'nın 98'inci İçtüzüğün 96'ncı maddeleri gereğinde yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'in soruları: 

1- Borsa İstanbul'da bulunan yabancı yatırımcıların büyüklüğü ne kadardır? Son 5 yıllık değişim oransal olarak nedir? 

2- Türkiye Varlık Fonu elindeki menkul ve gayrimenkullerin ne akdarı yabancı sermayeli şirket veya şahıslara satılmıştır? Bu satışlar en çok hangi ülkeye ait şirket ve vatandaşlara yapılmıştır?

3- Kanal İstanbul olarak bilinen İstanbul'da yapılması planlanan bölgede satışı yapılan arazi ve gayrimenkullerin ne kadarı yabancı şirket veya ülke vatandaşları tarafından...