19 / 04 / 2024

kanunen gayrimenkul rehni nasıl yapılır

kanunen gayrimenkul rehni nasıl yapılır

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olarak gayrimenkul rehni nedir? sorusunu cevaplayabiliriz...

Gayrimenkul mülkiyetinde zamanaşımı olur mu?

Kanunen taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Miras, mahkeme kararı, cebrî icra, işgal, kamulaştırma hâlleri ile kanunda öngörülen diğer hâllerde, mülkiyet tescilden önce kazanılıyor. Peki, Gayrimenkul mülkiyetinde zamanaşımı olur mu?

FU Gayrimenkul ile taşınır mallar güvence altında!

FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Bul ,bankacılık sektörünün gündeminde ‘Taşınır Rehni’ konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

Gayrimenkul rehni zamanaşımı!

Gayrimenkul rehni, taşınmazı bütünleyici parçaları ve eklentileri ile birlikte yükümlü kılıyor. Üçüncü kişilerin eklentiler üzerindeki hakları saklı oluyor. Peki, gayrimenkul rehni zamanaşımı süresi var mı?

Gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Medeni Kanun gereğince gayrimenkul rehni tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul rehni nasıl sona erer?

Gayrimenkul nasıl rehin edilir?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul nasıl rehin edilir?

Kira geliri ne kadar olursa vergiye tabi olur?

Kira gelirleri kanunen gayrimenkul sermaye iradı olarak vergiye tabi tutuluyor. Ancak gelirin belirlenen sınırı aşması halinde vergi ödeniyor. Peki, 2015 yılında kira geliri ne kadar olursa vergiye tabi olur?

Gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır?

Taşınmaz mallar üzerinde rehin kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Peki, kurulan gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır? İşte yanıtı..

Gayrimenkul ipoteği nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabilen gayrimenkul ipoteği nasıl kurulur?

Yabancılar gayrimenkul alabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den gayrimenkul alımları ile ilgili yasal esaslar Tapu Kanunu madde 35'te düzenleniyor. Peki, kanunen yabancılar gayrimenkul alabilir mi? Yabancılar Türkiye'den nasıl gayrimenkul alabilir?

Gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olan gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz tek ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır? Taşınmaz birden çok ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

İpotek ne demektir?

İpotek ne demektir?: Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni olarak tanımlanıyor...

Gayrimenkul rehni nedir?

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olarak gayrimenkul rehni nedir? sorusunu cevaplayabiliriz...

kanunen gayrimenkul rehni nasıl yapılır Haberi

kanunen gayrimenkul rehni nasıl yapılır


Gayrimenkul rehni nedir?


Gayrimenkul rehni nedir? sorusuna, teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli 

bir gayrimenkulun bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olduğu cevabını verebiliriz.


Gayrimenkul rehni ya bir sözleşme ile yapılabiliyor ya da kanundan doğan bir hak şeklinde yapılabiliyor. İpotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde tesis olunabiliyor. Ancak bazı istisnalar dışında sözleşmeler, kural olarak tapu sicil müdürlüğünde düzenleniyor. 


Kanundan doğan gayrimenkul rehni olarak, işçi ve müteahhitlerin; satıştan arta kalan alacak için satıcının; ölünceye kadar bakma sözleşmesinde bakım alacaklısının; taksimden doğan alacaklarda hissedarların; toprağın ıslahında (bataklık bir arazinin kurutularak tarım arazisine dönüştürülmesi gibi) alacaklı duruma geçenin ve kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde arsa verenin kanuni ipotek hakkı bulunuyor.



Merhun ne demektir?
Rehin derecesi!
Arazinin iyileştirilmesi hâlinde rehin...