25 / 04 / 2024

kapadokya göreme ışıklandırma

kapadokya göreme ışıklandırma

Olağanüstü güzellikteki yeryüzü şekilleri ve binlerce yıllık yerleşimleri ile dikkati çeken Kapadokya, yapılan ışıklandırma ile geceleri de farklı bir güzelliğe bürünüyor, Kapadokya'nın ışıklandırması turistlerden de yoğun ilgi görüyor...

Kapadokya'da 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir İli Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir Göreme'de yer alan turistik oteli kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 4 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Nevşehir'de 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir ili Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir'de yer alan 64 odalı turistik oteli kiraya verecek. Kiralama ihalesi 16 Kasım tarihinde yapılacak.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Gazipaşa Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi. 5 bloktan meydana gelen binanın inşaatı tamamlanırken, ışıklandırma, elektrik tesisatı gibi detaylarda sona gelindi.

Nevşehir Göreme'de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Nevşehir İli Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir'de yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

Bechkam ailesi kır evlerinin bahçesine ada yaptırıyor! 

David ve Victoria Beckham çifti, Cotswolds’ta bulunan evleri için servet harcamaya devam ediyor. Daha önce evlerinin bahçesine yapay göl yaptırma kararı alan çift, gölün üzerine ada inşa edecek.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun son hali mest etti!

İstanbul’un önemli stadyumlarından olan Atatürk Olimpiyat Stadı, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline hazırlanıyor. Stat, hibrit çim ile yenilenen saha zemini, ışıklandırma sistemi ve modern soyunma odalarıyla mest etti.

Kapadokya için iptal davası!

Göreme Vadisi (Kapadokya)'nın milli park olmaktan çıkarılması için dava açıldı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), yürütmenin durdurulması ve kararın iptalini istedi...

Göreme Vadisi için dava açıldı!

Milli park statüsü verilen Göreme Vadisinin milli park olmaktan çıkarılmasına dava açıldı.

Göreme Vadisi, milli park olmaktan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Göreme Vadisi, millî park olmaktan çıkarıldı.

Göreme Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göreme Mühendislik İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Polat tarafından kuruldu.

Murat Ünalmış Kapadokya'da restoran açtı! 

Murat Ünalmış Kapadokya’da Dream Spot adlı bir mekan açtı. Uçhisar Kalesi’nden Göreme, Kızıl Vadi ve Avanos’a kadar geniş bir panoramaya sahip olan mekanın açılışı önceki gün görkemli bir törenle yapıldı.

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

kapadokya göreme ışıklandırma Haberi

kapadokya göreme ışıklandırma


Tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın dört bir yanından turist çeken Kapadokya bölgesi, yapılan ışıklandırma sayesinde ayrı bir güzelliğe büründüğü gece de manzarasıyla turistleri büyülüyor.  


Kapadokya bölgesinin en çok ziyaret edilen merkezlerinin başında gelen Göreme ve Uçhisar beldelerinde tarihi doku, geceleri yapılan ışıklandırma ile bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. 


Ziyaretçileri gündüz farklı gece farklı bir güzelliğin beklediği Kapadokya'da  Uçhisar ve Göreme'nin panoramik manzarası turistlerin ilgisini çekiyor.


Ziyaretçiler gündüz olduğu gibi gece de bölgeye hakim noktalardan Kapadokya manzarasının fotoğrafını çekerek, ölümsüzleştiriyor. 


Göreme'de gece manzarasının en iyi izlendiği nokta olan Aydınkırağı mevkiine gelen turistler, buradan Kapadokya’nın eşsiz manzarasını seyrediyor. Kolombiyalı Juan Pablo Bohorquez, Göreme’yi gece görmek için tepe noktasına çıktıklarını belirterek, “Gece manzarası için buradayız çok güzel. Kapadokya'ya ilk defa geliyorum. Daha önce gelmediğim için...