28 / 03 / 2024

Kapadokya haberleri

Kapadokya haberleri

Türkiye'de sıcak hava balonculuğunda tek merkez olan Nevşehir'de balon turizmine ilgi bayramda artış gösterdi. Kapadokya'da bölgeyi balonla havadan gezen turist sayısı yılın başından bu yana 310 bin kişiye çıktı.

Kapadokya'yı ziyaret eden turist sayısı arttı!

Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7 artarak 1 milyon 300 bine yaklaştı. Kapadokya bölgesini yılın ilk 6 ayında 1 milyon 261 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Danıştay Kapadokya'daki otelin yapımını durdurdu!

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi' nde bulunan Kapadokya' da yapılan otel inşaatı Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. İki yıl önce başlanan otel inşaatı durduruldu

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon kişi ziyaret etti!

Geçen sene yılın aynı döneminde 990 bin 480 turisti ağırlayan Kapadokya bölgesini bu sene yerli ve yabancı turistler olmak üzere 5 ayda 1 milyondan fazla turist ziyaret etti.

Kapadokya'nın ziyaretçi sayısı arttı!

Kapadokya' yı 2014' ün ilk 3 ayında 579 bin 713 turist ziyaret ederken, geçen yılın aynı dönemine oranla turist sayısında yüzde 8' lik artış gerçekleşti...

Kapadokya Avla Dağı ve çevresine sit irdeleme!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kapadokya Bölgesi Avla Dağı ve çevresi ile ilgili sit irdeleme çalışmalarının ivedilikle tamamlanarak sonuçların Kurul'a sunulmasına karar verdi. Kurul kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Havalimanı ihalesi 23 Ocak'a kadar uzatıldı!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde 21 Kasım olarak belirlenen son teklif verme süresi 23 Ocak'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Havalimanı ihalesi uzatıldı!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde 21 Kasım olarak belirlenen son teklif verme süresi 23 Ocak'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya bölgesi Çin'de tanıtıldı!

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesinin, Çin 'de düzenlenen etkinliklerde tanıtıldığı bildirildi. Çin'de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin faydalı geçtiği ve büyük ilgi ile karşılaşıldığı kaydedildi.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da geçen yıl sıcak hava balonuyla 300 bin yolcu uçtu. Ocak - Kasım döneminde bu sayı, 414 bin yolcu olarak kayıtlara geçti.

Kapadokya Havalimanı ihalesinde süre uzatımı yapıldı!

Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde teklif alma tarihi 23 Ocak 2015' e ertelendi.İhalenin, söz konusu tarihte saat 10.00'da yapılacağı açıklandı.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devrine ilişkin ihale, 23 Ocak 2015'e ertelendi. İhale daha önce 7 Kasım 2014'ten 21 Kasım 2014 tarihine ertelenmişti.

Kapadokya Havalimanı ihalesi 3 Ocak 2015'e ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki duyuruya göre, Nevşehir/Kapadokya Havalimanı açık artırma usulü ile kiralanacak. Kapadokya Havalimanı kira ihalesi 3 Ocak 2015'e ertelendi!

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokya'da balon turları, turistlerden rağbet görüyor. Sıcak hava balonuna binen turistler, Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini havadan izleme fırsatı buluyor.

Forum Kayseri ve Forum Kapadokya ödül kazandı!

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi ve Forum Kapadokya Alışveriş Merkezi, Avrupa genelinde en dikkati çeken projelerin yarıştığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014 (European Property Awards) organizasyonunda ödüle layık görüldü.

Kapadokya'ya 10 ayda 2 milyon 575 bin turist geldi!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 10 aylık döneminde 2 milyon 575 bin turistin ziyaret ettiği bil

Kapadokya'daki mağara evler yılbaşında da turistlerin ilk tercihleri arasında!

Kapadokya bölgesinde turistlere ilk çağların doğallığını yaşatarak kültürel yöndeki ziyaretlerini yapmalarını sağlamak amacıyla birbiri ardına yapılan butik otel tarzındaki mağara evler, yılbaşında da turistlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor.

Kapadokya Havalimanı kiralama ihalesi 21 Kasım'da yapılacak!

DHMİ Genel Müdürlüğünce yapılacak ihaleyle Nevşehir-Kapadokya Havalimanı açık artırma usulü ile kiralanacak. DHMİ Genel Müdürlüğü, Nevşehir-Kapadokya Havalimanı kiraya vermek için 21 Kasım'da ihaleye yapacak...

Kapadokya haberleri Haberi

Kapadokya haberleri


Türkiye'de sıcak hava balonculuğunda tek merkez olan Nevşehir'de balon turizmine ilgi bayramda artış gösterdi. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da bölgeyi balonla havadan gezen turist sayısı yılın başından bu yana 310 bin kişiye çıktı. Bir saat süren balon turları için kişi başına 100-150 euro arası ücret ödeniyor. Bölgede 22 işletme 220 balonla hizmet veriyor. Türkiye'de sıcak hava balonculuğu konusunda tek merkez olan Nevşehir'de balon turizmine olan ilgi bayramda da kendini gösterdi. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da hava balonlarıyla bölgeyi havadan gezen turist sayısı 310 bin kişiye çıktı. Tarihi ve doğal yapısı ile Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden olan Kapadokya'yı yüksekten izlemek isteyen turistler yaklaşık 1 saat süren balon turları için kişi başı ortalama 100 - 150...