20 / 04 / 2024

Kapadokya koruma komisyonu

Kapadokya koruma komisyonu

Kapadokya’yı koruyup yatırımcıları için bürokratik süreçleri kısaltacak komisyonun kimlerden oluşacağı belli oldu. Arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir planlamacılarının da bulunacağı komisyonda Kapadokya’yla ilgili her karar alınabilecek.

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Kapadokya için başkanlığa yıkım yetkisi verildi!

Kültür Bakanı Nuri Ersoy, “Kapadokya Alan Başkanlığı’yla birlikte sanki bölgenin koruma statüsü azaltılmış gibi bir söylem var. Oysa Alan Başkanlığı’na yıkım yetkisi verildi” diye konuştu.

Kapadokya’ya otoyol dopingi!

Kapadokya'yı koruma altına alan hükümet, Ankara-Niğde otoyolunda yapılan çalışmaları da hızlandırdı. Bölgede turizmin gelişimine katkı sunuldu.

Kapadokya'ya yasal koruma kalkanı!

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu...

Ağaoğlu’nun Boğaz'a yapacağı otel gündemde!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu tarafından 2012'de satın alınan, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nın bitişiğindeki arazi ile ilgili olarak hazırlanan yeni imar planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun gündeminde...

Beykoz'un 1000’lik imar planları Ocak'ta mecliste!

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas: "Şu anda İstanbul Çevre Şehircilik Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nda. Müzakerelerimiz sürüyor. Kavacık Bölgesi’nin içinde olduğu 1/1000’lik uygulama planları 2018 yılının Ocak ayında ilçe belediye meclisimizden geçecek." dedi.

İmpo İmar, Avanos için koruma planları hazırlayacak!

Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipliği yapan Avanos’ta koruma planları hazırlamak üzere kollarını sıvadı.

Bilfen Küçükçamlıca'daki arazisine otel mi yapacak?

Küçükçamlıca'ya otel yapmak için İBB'den istediği imar değişikliğini alamayan Bilfen, bu kez Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu'na başvurdu. Bilfen, uygulamadaki planlarda park alanı olarak ayrılmış kısmın otel alanına dönüştürülmesini istiyor.

Roman Abramoviç’in New York’taki 3 binası için yenileme projesi reddedildi!

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Rus oligark Roman Abramoviç’in New York’taki emlak oyunu, Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu’na takılarak olumsuz yanıt aldı.

Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu!

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan koruma altındaki Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu. Bilinçsizce otele çevrilen mağaralar restore edilerek sanat merkezine dönüştürüldü

Antalya TVK Bölge Komisyonu 57. toplantı gündemi belli oldu!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 56. toplantı gündemi maddeleri belli oldu. 29-30 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak toplantı Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 55. toplantı gündemi netleşti!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 55. toplantı gündem maddeleri belli oldu. Toplantı 27 - 28 Ağustos 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.

Kapadokya koruma komisyonu Haberi

Kapadokya koruma komisyonu

Türkiye'nin tarihlerinden olan ünlü Peri bacaları'nın olduğu Kapadokya’yı koruyup yatırımcıları için bürokratik süreçleri kısaltacak komisyonun kimlerden oluşacağının detayları belli oldu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Arkeolog, sanat tarihçisi, mimar ve şehir planlamacılarının da bulunacağı komisyonda Kapadokya’yla ilgili her türlü ‘fiziki ve inşai’ uygulamaya yönelik karar alınabilecek.. Kararları da kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra belediyeler ile gerçek ve tüzel kişiler için birleştirici olacak.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren Kapadokya Alan Başkanlığı oluşumuna ilişkin yasa teklifine önergeyle eklenen düzenlemeyle komisyonda görev alacak uzmanlar şu şekilde sıralandı:

“Üniversitelerin arkeoloji, sanat tarihi, mimarlık, şehir planlama/şehir ve bölge planlama, jeoloji ve hukuk ile biyoloji veya kimya bölümlerinden lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olmuş, bakanlıkça görevlendirilecek, alanında uzman ve en az on yıl deneyime sahip yedi üye....