29 / 03 / 2024

Kapalıçarşı kaçak yapı yıkımı

Kapalıçarşı kaçak yapı yıkımı

Kapalıçarşı’da, kaçak tadilat yapıldığı bildirilen döviz bürosunda sonradan eklenen yapılar belediye ekipleri tarafından söküldü.

Gürsel Uçar'dan kaçak yapı yapmayın çağrısı!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, ilçeye kaçak yapı yapılmaması çağrısı yaptı.

Datça'da kaçak yapılar sele neden oldu!

Muğla'nın Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Palamutbükü mevkisinde 1 hafta önce oluşan ev ve iş yerlerinde su baskınları sorunun kaçak yapılar olduğunu belirtti.

İstanbul Boğazı'nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruyor!

İstanbul Boğazı’nı kaçak yapılardan arındıracak komisyon kuruluyor. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası ile tarihi yarımada da kurulacak 3 komisyonda alanında uzman kişiler görev alacak. Aykırı olan yapılar derhal yıkılacak veya yıktırılacak...

Datça'da kaçak yapı sorunu!

Muğla Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, belediye meclis toplantısında imar barışı hakkında konuştu. Uçar, "Datça'da aftan sonra çığ gibi büyüyen kaçak yapı sorunu var" dedi.

Bingöl'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Bingöl Belediyesi, kentin belirli noktalarında kanunsuz bir şekilde yapılmış kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmalarına başladı. Dün çarşı merkezinde başlayan çalışmalarla, tespiti yapılan tüm yapıların yıkılacağı vurgulandı.

Ayhan Sefer Üstün'den kaçak yapılaşmaya tepki!

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya'daki kaçak yapılaşmaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Üstün, belediyelere üstü kapalı mesaj verdi.

Uludağ kaçak yapılardan arınıyor!

Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini tüm hızıyla sürdüren Osmangazi Belediyesi, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ'ı da kaçak yapılardan temizliyor.

Manisa'da kaçak yapıya göz yumulmayacak!

Manisa Belediyesi olarak kaçak yapıyla mücadelede yüzde 90’a ulaşan bir başarı yakaladıklarını hatırlatan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, ilçe belediyelerine kaçak yapılara göz yummamaları konusunda uyarıda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden kaçak yapı uyarısı!

Manisa Belediyesi olarak kaçak yapıyla mücadelede yüzde 90'a ulaşan bir başarı yakaladıklarını hatırlatan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, ilçe belediyelerine kaçak yapılara göz yummamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kapalıçarşı kaçak yapı yıkımı Haberi

Kapalıçarşı kaçak yapı yıkımı

İstanbul Kapalıçarşı’nın Nuruosmaniye kapısı yakınında, anıt eser konumunda bulunan dükkanlardan birine belediyeden alınan basit onarım izni ile tadilat yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen tadilat sonrası döviz bürosu olarak kullanılan dükkanın bilirkişi raporunda tarihi dokuya zarar verildiği bildirildi. Dükkan için iş yeri sahibi, savcılığa ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna başvuru yaparak kiracısını şikayet etti.

Bunun üzerine Anıtlar Kurulu, kaçak tadilat çalışması yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Fatih Belediyesine bağlı ekipler, Kapalıçarşı’ya gelerek söküm için çalışmalara başladı. Kolonlara sonradan eklenen metal yapılar, belediye ekiplerince el aletleriyle sökülerek aslına uygun hale getirildi.

Döviz bürosu kiracılarının avukatı Halis Kavraz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tadilatlarla ilgili kurulun özel kararlar aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Burada normalde dekorasyonlar, kaplamalar eski esere müdahale etmeyecek nitelikteydi. Ama çok daha farklı şeyler...