28 / 03 / 2024

Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi

Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi

Dünyanın en büyük restorasyonu olacak Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi onaylandı. 3 etap halinde gerçekleştirilecek olan çalışmada 3.150 dükkan baştan aşağı yenilenecek.

Kapalıçarşı'nın altyapısı bu yıl yenilenecek!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi'nin onaylandığını belirterek, ilk olarak çarşının en büyük problemi olan altyapıyı onaracaklarını ve yönetim sorununu gidereceklerini anlattı.

Kapalıçarşı'da 600 dükkan kapandı!

İstanbul Kapalıçarşı’da mağazalar turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teker teker kepenk indiriyor. 3 bin 600 dükkandan 600’e yakını kapanırken, ay sonunda bu rakamın 1000’i, yıl sonunda ise 1500’i bulması bekleniyor.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme projesinin ilk etabında sona gelindi!

'Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalarda ilk etapta sona gelindi. Binaların üst katları projeye uygun hale getirilirken, işletmelerin katları projeye göre düzenlenecek.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda ilk aşama 2017 sonunda tamam!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda Kapalıçarşı hakkında konuştu. Mustafa Demir'in Kapalıçarşı'nın restorasyon sürecinden bahsettiği röportaj şöyle:

Kapalıçarşı, Başak Alaturka Kiremit'le yenileniyor!

Dünya'nın en büyük kapalı pazarı olan Kapalıçarşı, Başak Grubu'nun lokomotif şirketi Başak Alaturka Kiremit ile yenileniyor. Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, "555 yıllık tarihi çarşının restorasyonu 1.2 milyon adet kiremit ile gerçekleşecek" dedi.

Vasip Şahin: Kapalıçarşı'nın restorasyonu sürüyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Şahin, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı.

Kapalıçarşı’da restorasyon başladı!

Yılda ortalama 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatı yenilemesiyle başladı. Yaklaşık 10 yıl sürecek restorasyon çalışmalarının ilk etabı olan çatı için kiremitler yerleştirildi.

Kapalıçarşı'da restorasyon bugün başlıyor!

Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışması başlıyor. Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları bugün düzenlenen törenle başlayacak.

Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor!

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor. Günde 300 bin, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları çatıdan başlayacak.

Kapalıçarşı’daki perakende sistemi Çin’deki ile aynı!

alibaba.com’un eski Başkan Yardımcısı Porter Erisman, “Kapalıçarşı’daki sistem Çin’deki perakende sistemi ile aynı. Ürünler için satıcı ile yüz yüze pazarlık yapıyorsunuz. Siz de markaları sıfırdan oluşturarak e-ticarete başlayabilirsiniz” dedi.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kapalıçarşı'nın yenilenme hamlesi yönetiminden başladı. Ocakta 13 kişilik yönetim oluşturduklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çarşıyı yenilemeye bu ay itibarıyla çatıdan başlıyoruz" dedi

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 20 yıl sürer!

Tüm dünyada Türkiye’nin en tanınan tarihi yapılarından 555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon başlıyor. Hem de en tartışılan yerinden yani çatısından... Demir, restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin altını çizdi.

Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi Haberi

Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi

Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük ticaret merkezi olan Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi onaylandı. Dünyanın en büyük restorasyonu olacak proje kapsamında 3 bin 150 dükkanın baştan aşağı yenilenecek. 


İlk olarak Kapalıçarşı'nın en büyük sorunu olan alt yapı sorunu çözülecek. Önceleri Koruma Kurulu kararı beklenen Kapalıçarşı'da proje onaylandı. Şimdi ise yönetim planının kitapçığı basıldı ve tüm esnafa dağıtıldı. 


Bu ay içinde yönetim için seçim yapılacak ve 11 kişilik yönetim kurulu oluşturulacak. Bu yönetim kurulunun 7 üyesi esnaftan seçilecek. Diğerleri ise Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar ve Valilik temsilcisi olacak. 


500 yıllık Kapalıçarşı’da yönetim oluşturulduktan sonra hızla restorasyona başlanacak. Yer yer çökmeler olan Kapalıçarşı'da bunun sebebi tabandaki pis suyun, yağmur suyunun nereye gittiğinin belli olmaması. 



Ayrıca Kapalıçarşı'da taşıyıcıların altındaki kolonların kesilmesi gibi sorunlar...