20 / 04 / 2024

kapıcının sorumlu olduğu daire sayısı

kapıcının sorumlu olduğu daire sayısı

Apartmanda temizlik ve bakım, günlük işlerin görülmesi gibi hizmet veren kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat olarak hesaplanıyor. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. Peki, kapıcı kaç daireye bakar?

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

10 bin TL son 2 senede hangi yatırımla kaç para oldu? Dolar, altın ve hisseler...

En mantıklı yatırımın hangisi olduğu yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. 555,9 bin takipçili Borsa İzinde isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından son 2 senede 10 bin TL'nin hangi yatırımla ne kadar olduğunu tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

ABD'de milyarderlerin San Fransisco'nun kuzey bölgesine şehir kuracağını açıklaması üzerine gözler zenginlerin kendilerine kurmaya başladığı şehirlere çevrildi. İçlerinde Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor. İşte ayrıntılar...

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

KKTC, paundla kiralamanın yeni gözdesi oldu! Yüzlerce proje yükseliyor!

Avrupalı konut alıcısı rotayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çevirdi. Evlerin dövizle yüzde 40-50 değer kazancıyla son üç senede yaklaşık 1,5 milyar pound geldiği öngörülürken, Türklerin oranının yüzde 3-5’le sınırlı olduğu ifade ediliyor.

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

Altın bilezik fiyatları uçtu! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 18 Mart 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları

Son dakika altın fiyatları haftasonu da yakından takip ediliyor. Altın fiyatları 11 ayın zirvesine çıkarak rekor kırdı. Altın bilezik fiyatları uçtu! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 18 Mart 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları.

Gram altının 1,350 TL olacağı net tarih resmen belli oldu! Elinde altını olan havalara uçtu! Görmeyen duymayan kalmasın!

Gram altın yeni haftaya rekor yükselişle başladı ve 1130 TL seviyesine kadar gelirken, gram altının 1.350 TL olacağı net tarih resmen belli oldu. Elinde altını olan havalara uçtu! Görmeyen duymayan kalmasın! 

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla yüzde 40 büyüdü! Tesla’nın 2022’de ne kadar araç sattığı açıklandı!

Dünya’da en çok konuşulan kişiler arasında yer alan Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüdü. İşte Tesla’nın 2022’de sattığı araç sayısı!

Altının 5 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı duyan olduğu yerde kalakaldı! Hemen bir göz atın

Altını olan ve ya altın almak herkes altının ne kadar olacağını merak ediyor ve araştırıyor. Altının 5 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı duyan olduğu yerde kalakaldı! Hemen bir göz atın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde Eylül depremi! Bu maaşları duyan şok oldu! Şu an rakamlara bakın! 

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammından sonra, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğine de zam geldi. Bu maaşları duyan şok oldu. Şu an rakamlara bakın!

Kiracıların sahip olduğu haklar nelerdir? Kiracılar hangi haklara sahiptir?

Kiracılar hangi haklara sahip olduğunu merak ediyor. Kimisi biliyor, kimisi de bilmiyor. İşte kiracıların sahip olduğu bazı hakların listesi!

kapıcının sorumlu olduğu daire sayısı Haberi

kapıcının sorumlu olduğu daire sayısı

Kapıcı kaç daireye bakar?

Apartmanda temizlik ve bakım, günlük işlerin görülmesi gibi hizmet veren kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat olarak hesaplanıyor. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. 


Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabiliyor. Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebiliyor. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmıyor.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, bir kapıcı kaç daireye bakar?


Kapıcıların bakacağı daire sayısı ile ilgili herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Kapıcı genel olarak çalıştığı apartmanın tüm dairelerinden sorumlu oluyor. Kapıcıların görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanıyor.


Kapıcının görevleri:

a) Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini...